С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 интересни факта за женските гърди

Тереза Восканян • 14.08.2018

Гърдите винаги са се радвали на интерес от страна и на двата пола

7 интересни факта за женските гърди
 © getty

В някои култури гърдите са строго табу, в други носят сакрален смисъл. Гърдите оказват хипнотично въздействие върху човечеството и именно това е причината да бъдат основен комерсиален фетиш. Жена топлес предизвиква повече внимание, отколкото съвсем гола жена!

Ето някои интересни факти за женския бюст: 

№ 1.

За последните 50 години гърдите на средностатичстическата жена от бялата раса са се увеличили с около три размера. Докато за същото време размерът на пениса при мъжете е намалял с около 3 см.

№ 2.

Около 40% от жените в развитите страни носят сутиен 4-ти размер. Това се дължи на храната, която консумират. Днес пубертетът при момичетата започва на 10-годишна възраст.

№ 3. 

24% от жените мислят, че гърдите им са твърде малки. 16% от жените поне веднъж са мислели да си увеличат гърдите по хирургичен път. 20% от жените мислят, че гърдите им са твърде големи и желаят да ги намалят. 12% от жените не харесват формата на гърдите си. 44% от жените са напълно удовлетворени о т гърдите си.

№ 4. 

Бразилия е световен лидер по количество банки за майчина кърма – в страната има 192 такива хранилища.

№ 5. 

Също като пениса, гърдите се увеличават по време на сексуална възбуда, като според американския сексолог Лу Пейдж 29% от жените поне веднъж в живота си са изпитвали „гръден“ оргазъм.

№ 6. 

20% от мъжете (не повече) при първа среща обръщат внимание на лицето на жената. 47% от тях на първо място гледат гърдите.

№ 7. 

Генът за размера на гърдите се наследява от един от родителите. Различните момичета в едно семейство може да имат различен размер гърди.


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът