С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Болница „Вита“ открива нова луксозна база

03.01.2018

Легла с подвижни зони, таблети вместо звънци за контакт със сестрите са само част от новите придобивки, които ще дават усещане като „у дома“ за пациентите

Болница „Вита“ открива нова луксозна база

Българската частна многопрофилна болница за активно лечение „Вита“ ще открие нова сграда. Модерното лечебно заведение е разположено на 9000 кв. метра площ и се намира на бул. „Филип Кутев“ 10, район Лозенец, на пешеходно разстояние от метростанция Витоша и Paradise Center.

МБАЛ Вита е добре позната с утвърдените си отделения по акушерство и гинекология, ин витро, неонатология, урология и андрология, ортопедия и травматология, хирургия, образна диагностика, анестезиология и интензивно лечение. В седеметажната постройка ще функционират и нови структури, като например отделения по гастроентерология, по неврохихургия, по пластично-реконструктивна и естетична хирургия.

Болничните студиа са изпълнени максимално комфортно и пресъздават усещането „у дома“. Легла с подвижни зони, таблети вместо звънци за контакт със сестрите, въздушна поща за размяна на информация между операционните и отделенията са само част от новите придобивки. Наред с доказаните специалисти на „Вита“, екипът на болницата се увеличава с още висококвалифицирани лекарски екипи.

В двора на новата база има и паркинг с 90 паркоместа.

„Добре познатата „Вита“ на ул. „Драговица“ срещу гара Подуене вече е малка за нарастващия брой пациенти. Тя става „Вита База 1“ и ще продължи да приема пациенти в диагностично-консултативния център, лабораторния блок и рентгена. В сградата на „Драговица“ 9 ще има и отделения по вътрешни болести, по физиотерапия и хемодиализа. Ще бъде разкрит хоспис. С разширяването на сградния фонд и откриването на „Вита База 2“ имаме възможност да осигурим на пациентите по-комфортен и технологичен прием, както и нови услуги, които ще предложим за комплексно обслужване. Оборудването и апаратурата са от най-висок клас. Студиата са по-просторни, операционните са по-модерни, кабинетите и приемните са по-уютни. На всеки етаж има регистратура, централата е автоматизирана и записването на часове е улеснено. При нас пациентите ще се радват на здравеопазване на световно ниво,“ разясни д-р Тихомир Савчев, управител на МБАЛ „Вита“.

„Вита“ е създадена преди повече от 25 години, когато е разрешено откриването на първото частно здравно заведение в София – поликлиника „Вита“. През 2004 г. е основана и МБАЛ „Вита“ – първата частна многопрофилна болница в София.

Допълнителна информация на www.vita.bg


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE