С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ELLE напомня: месецът на розовата панделка продължава!

Мария Георгиева • 10.10.2018

Този октомври Марта Вачкова първа върна за рециклиране стар сутиен за кампанията „Твоят сутиен, твоето здраве“ на Bra+Studio

Месецът на розовата панделка продължава!
Месецът на розовата панделка продължава!

Октомври по традиция е месецът, в който носим розови панделки, за да напомним – и на себе си, и на останалите – колко е важна редовната профилактика срещу рака на гърдата.

Bra+Studio за поредна година стартира кампанията „Докосвам, побеждавам“, която ни мотивира да бъдем по-отговорни към здравето си. Тази година тя е под надслов „Твоят сутиен, твоето здраве“ и по традиция подпомага фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“. Не само! Вдъхновява ни да ходим редовно на мамолог – поне веднъж годишно, да правим самопрегледи веднъж месечно и да избираме правилния сутиен, който да не вреди на гърдите ни.

Bra+Studio и тази година продължава да събира стари сутиени за рециклиране до 31 октомври като част от кампанията, като в замяна получавате 10 лв. отстъпка. Този октомври Марта Вачкова първа върна за рециклиране стар сутиен за кампанията.

Марта Вачкова първа върна за рециклиране стар сутиен за кампанията „Твоят сутиен, твоето здраве“ на Bra+Studio
Марта Вачкова първа върна за рециклиране стар сутиен за кампанията „Твоят сутиен, твоето здраве“ на Bra+Studio

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПЕРИОД ЗА САМОПРЕГЛЕД

Не бъркайте часа при мамолог, който е препоръчително да бъде поне веднъж годишно, с графика за самопреглед, който трябва да бъде всеки месец. Най-добрият период е около десетия ден от началото на менструалния цикъл, съветва д-р Настя Ненова-Балаценко, специалист образна диагностика в МБАЛ „Надежда“. Тя препоръчва да се започне с ветрилообразни движения от зърното към основата на гърдите. Важно е да се следи и областта около мишниците и при подути лимфни възли там незабавно да се потърси консултация с мамолог.

 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE