С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Зелените смутита на живота ни

23.01.2019

Лесно и изгодно + вкусно и полезно

Зелените смутита на живота ни
 © iStock

Сутрините блендерът е най-добрият ни приятел. Подаваме му зелени листни зеленчуци, кълнове, водорасли, подправки, цитруси и други плодове, които той ни ги превръща във вкусно смути.

Хубавото на смутитата е, че те вече са почти смлени и тялото хаби минимум енергия за разграждането им. А това означава, че енергията, която ще придобиете, ще е много по-голяма, отколкото, ако ги ядете на салата.

Богати са на жизненоважни вещества

Зеленолистните зеленчуци съдържат висока концентрация на витамини и минерали. Също така са невероятно богати на протеини. Съдържат и вторични растителни вещества и не на последно – място хлорофил (колкото по-тъмни са листата, толкова повече хлорофил се съдържа в тях).

Предимствата на хлорофила са наистина много!

Заедно с витамините и минералите той образува синергийно действащ витаминозен коктейл с противопаразитен, антиоксидантен и антиканцерогенен ефект. Помага за стабилизирането и укрепването на имунната система, детоксикира черния дроб и червата и осигурява на организма всички жизненоважни хранителни вещества в естествена и най-вече – в лесно достъпна форма!

© iStock


СМУТИ ЗА ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА


И все пак, всеки има нужда от една голяма зелена чаша на ден. Предлагаме ви една от най-ефективните комбинации за проелетно събуждане на организма.

Продукти:

3 стръка целина

2 ябълки

1 краставица

парченце джинджър – отрежете около 2-3 см от корена

1 малко добре узряло авокадо

1 ч. л. спирулина на прах

1 чаена лъжичка бадемова паста

4 големи листа кейл

Приготвяне:

Целината, ябълките, краставицата и джиндъра смесете в блендера. Добавтее авокадото и спирулината, след като смесите добре, добавете и бадемовата паста. Едва тогава добавете и накъсаните листа кейл. Не изключвайте блендера, докато сместа не стане идеално гладка.


В новия брой

Емилия Кларк, кралицата на Холивуд, на корицата на сп. ELLE