Преминете към основното съдържание

10 доказателства, че не е лесно да се носи червило

Каква е цената, която плащаме, за да сме с безупречен грим
© iStock

Най-женствената и съблазнителна част от грима ни, която привлича вниманието е червилото. Драматична, кокетна, фалтана - една жена не може да е всичкчите тези неща без червените си устни.

Но какво ни коства да сме винаги с перфектни устни? 

От ELLE ви представяме 10 факта, които само жените редовно носещи червило знаят!

1. ОЛИМПИАДА ПО ЦАПАНЕ

Когато си с червено червило яденето на бургери се превърща в официален олимпийски спорт. Майонезата и кечупът се оказват в пъти по-щадящи от любимото червило, което раширява границата си от брадичката до носа ни. Нахлузването на дрехи в магазините, пък, трябва да се прави много, много внимателно. За това, често преди да пробваме някоя бяла рокля си всмукваме червените устни, за да не оставим очертанията им по дрехата.  

2. НЯМА СТРАСТНИ ЦЕЛУВКИ

Най-големият проблем на новообвързана жена е точно червеното червило. За предотвратяването на червилово фиаско трябва или да се пропуснат ярките устни и да се залага на балсам, или да се устои на изкушенията за страстни целувки в името на перфектните очертани и оцветени устни.

3. ПАРАНОЯТА

"Размазах ли си червилото", "Изядох ли си червилото", "Изцапах ли си дрехата с червилото", "Имам ли червило на зъбите", "Взех ли си моливът за устни" и т.н. 

4. ИЗСУШЕНИ УСТНИ

Много от червилата изсушават устните и за това е наложитено по-вниматена грижа. Преди лягане не забравяйте да си слагате хидратиращ балсам и пийте повече вода. 

5. ИЗГУБЕНА КАПАЧКА

Всяка една себеуважаваща жена поне веднъж е губила капачка на червило в чантата си. В резултат хастарът и всичко вътре в чисто новата чанта изглежда като мини местопрестъпление. Дори вие самите се чудите дали сте прибрали окървавен нож или малък стик за устни.

6. ПЕРФЕКЦИОНИЗМЪТ

Прекарвате часове пред огледалото, за да издокарате до перфектност устните си. Целта е - очертанията на купидоновият лък на Риана и плътните устни на Анджелина Джоли. 

7. ОСТАВЯНЕТО НА СЛЕДИ

Следи от червилото си по чашата с вино, чашата с кафе, чашата с вода. Етикетът за приличие, все пак, не го допуска това. 

8. ВСИЧКИТЕ НЮАНСИ

Настава бедствено положение, когато любимият нюанс е на финала на своя живот. И въпреки че в козметичната чантичка може да имаме още 30 подобни цвята, вече сте на път към най-близкия бюти магазин, за да се утешите с ново червило. 

9. НЕПРЕСТАННО НАНАСЯНЕ

Прекарваме 20% от деня в нанасяне на изядено, изпито, изчезнало безследно червило.

10. ИМА ГО - НЯМА ГО

Говорим за молива за устни. Търсенето на идеалния молив за устни към червилото е дълъг процес. А още по-сложно е опазването на молива от изгубване. Колкото трудно намираме половинката на червилото ни, толкова и лесно, след време, то просто изчезва безследно. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser