Преминете към основното съдържание

10 храни за Нова година, които носят късмет

Баницата с късмети очевидно не е достатъчна

© iStock

Според различни традиции по света съществуват храни, които носят късмет и благоденствие. Ако искате да сте сигурни, че ще задействате влиянието им навреме, ги включете в новогодишното си меню. Или поне една от тях.

ГРОЗДЕ

В испаноговорящите страни хората хапват по едно гроздово зърно на всеки час след полунощ на Нова година. Твърди се, че традицията е започнала през 1909 г., като зърната символизират месеците. В Куба и Португалия се отправя желание за всяко гроздово зърно. Смята се, че ритуалът носи сладост и богатство през новата година.

КРЪГЛИ ЯСТИЯ

Нашата баница със сигурност попада в тази категория. Както и погачите и краваите. Изобщо ястията с кръгла форма символизират пълния годишен цикъл. Бисквитки, домати на кръгчета, сирене на кръгчета, плодове на кръгчета... Можете да изрежете с подходяща форма каквото ви хрумне – ако не друго, то ще се получи наистина красиво плато.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser