Преминете към основното съдържание

10 кулинарни европейски ужаса

За някои сланината е един от тях

Националната кухня е нещо, което всеки се стреми да опознае, когато е в съответната държава. Но не винаги изненадата от откривателството на нови вкусове е приятна. Събрали сме 10 типични ястия, които провокират смесени чувства. Това, което за едни е национален кулинарен навик, за други е див ужас.

Кървав пудинг / Великобритания

Традиционната рецепта е от западната част на Великобритания и е лесно да се приготви у дома. Трябва ви кръв от прасе, вода, сол, черен пипер, лук, билки според вкуса ви, мазни свински свински черва, брашно и свинско месо. За да приготвите пудинга, трябва кръвта да е топла, иначе няма да се получи. Смесете кръвта с водата и солта и оставете да престои една нощ. Сутринта нарежете лука и смесете мазнината с билките и пипера. Напълнете червата и гответе около 30 минути, след което оставете да изстине.

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser