Преминете към основното съдържание

10 начина да се събуждате по-лесно сутрин

Вижте как да скачате от леглото бодро още с първите лъчи на слънцето

Ако искате да се избавите от сънливостта и да скачате по-лесно от леглото сутрин, ще се наложи да си изградите някои навици. Ето кои са те.

1. Възползвайте се от услугите на фирмите за събуждане. Не може да няма такива – просто потърсете в интернет. Услугите им са безплатни и се изисква само регистрация. В уречения час ще ви позвънят и ще направят всичко възможно да ви събудят. Просто не забравяйте да включите звука на телефона си.

2. Поставете чаша вода до телефона или часовника си, които ви будят и я изпийте веднага, след като алармата позвъни. Водата помага на тялото да се събуди от съня и ще ви бъде много по-лесно да станете от леглото.

3. Никога не закривайте щорите или пердетата на спалнята до пълна тъмнина – слънчевите лъчи са естествен будилник.

4. Топлото и меко легло не трябва да ви изкушава и за тази цел ви препоръчваме да вземете душ веднага, след като отворите очи. Осигурете си приятни усещания, преди да стигнете до банята – например избягвайте да стъпвате боси на студения под, пуснете си музика и сложете кафето на котлона, за да се разнесе приятен аромат.

5. Оставете телефона или будилника далеч от леглото, за да не може да изключите алармата, докато не станете. Така ще дойдете по-лесно на себе си.

6. След като изключите алармата (която се намира на другия край на стаята), направете леко разтягане. Протегнете се и се наведете, докоснете върха на палците на краката си. Направете го два-три пъти. Това ще помогне на кръвта да се разнесе по-бързо из цялото тяло.

7. Променяйте звука на алармата си – ако сте свикнали с него, той може да ви дразни и да се събуждате с лошо настроение. Още повече, като свикнете с един и същи звук, в един момент просто ще спрете да го отразявате.

8. Алтернативата е да се събуждате с музика. Настройте радиото си да се включва в един и същи час всяка сутрин – разбира се, на любимата ви радиостанция.

9. Вземете си душ с тонизиращи продукти като душ гел, ексфолиант, масла за тяло. Обикновено те съдържат мента, лайм, кофеин, чиито аромати дават едно добро начало на деня.

10. Планирайте сутрешното си време от вечерта, за да не го губите в избор на дрехи. След като имате достатъчно време за закуска и тонизиране. Проблемът с мотивацията отпада от само себе си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser