Преминете към основното съдържание

10 критични навика за красотата ви

Защо наричаме правилото "П-Т-Х" златно?

Колко пъти, мили дами, сте си обещавали, че ще превърнете в навик 8-те чаши вода на ден? Опитите да спазите обещанието понякога продължават цял живот. Предлагаме ви да се запознаете с 10 навика, които са задължителни, за да запазите красотата си.

1. Не сменяйте крема си често.

Ако търсите постоянно идеалния, няма да бъдете щастливи с нито един. За крем става въпрос. Понякога видим резултат може да имате едва след 8 седмици редовно нанасяне на един и същ продукт. Така че, ако не ви мъчи алергия, не сменяйте крема си, а се заредете с търпение.

2. Подстригвайте се редовно.

Това означава на всяка 12-та седмица, а не когато забележим цъфнали връхчета на косата. Ако използвате преса или маша за коса, подстригвайте се дори и по-често.

3. Използвайте повече от един нюанс сенки за очи.

Да, бежовите са класика. Но представете си само – всеки ден, сутрин, обед и вечер... не е ли досадно?! Излезте от рутината! Не желаете ли да чуете: „Уау, изглеждаш страхотно!“

4. Изхвърлете „лошата“ козметика.

Редовно проверявайте срока на годност на козметичните си продукти – на всички. Признайте си, че има такива, които с месеци се въргалят в несесера ви.

5. Грижете се за тялото си, както се грижите за лицето си!

Цял ден го влачите насам-натам, а на финала едно „благодаря“ или „извинявай“ не му казвате. А лицето си галите и обичате... най-много! Бедното ви тяло! По-честичко използвайте скраб и хидратиращи продукти за тяло – то ще ви се отплати стократно... на плажа.

6. Пийте достатъчно вода.

Чай, кафе, сок, вино – много са ви вкусни, но за организма ви – не са! Водата е супергероят за тялото и здравето – направете веднъж завинаги договорка с нея и пийте по 2 л на ден!

7. Измивайте четките за грим.

Защо за някои инструменти отделяте повече внимание, а на други – почти никакво? Помните ли кога за последен път сте почиствали четките си за грим? Те са отличен развъдник на бактерии, които ние втриваме в кожата си. Четките за фон дьо тен трябва да се почистват всяка седмица, а останалите – поне веднъж в месеца. И за това не ви трябват никакви специални почистващи средства! Вода и бебешки шампоан са ви достатъчни – оставете четките да изсъхнат на стайна температура върху кърпа. Не е сложно!

8. Не остъргвайте остатъците от лак върху ноктите си.

При никакви обстоятелства! Това може да доведе до нацепване на нокътя и до увреждане на нокътната плочка.

9. Златното правило „П“, „Т“, „Х“

Става дума за Почистване, Тонизиране и Хидратиране. Често не отдавате значение на почистването на лицето, а това е най-важната стъпка в грижата за кожата. Не е достатъчно само да измиете с почистващ гел, трябва да използвате и продукт за премахване на грима на основата на крем или балсам. Използвайте тампон и не спирайте, докато той не остане напълно чист. Трябва да добавите цели 120 секунди към козметичния си ритуал, но цената е липса на умора, зачервявания и пъпки по лицето ви!

10. Не отлагайте за утре!

Погрижете се за здравето си идете на лекар. Първата крачка към необратимите моменти в живота е да си кажете: „Следващата седмица!“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser