Преминете към основното съдържание

10 неща за вас, които трябва да пазите в тайна

Какво е по-добре да не казвате на другите?

Мълчанието е злато! От деца го чуваме непрекъснато, но едва като пораснем разбираме колко е важно понякога да мълчим, дори когато ни се иска да крещим за нещо. Разбира се, че е приятно е да споделите с хората своето щастие, успех и постижения. Но като с магическа пръчка след това късметът ви изчезва някъде. Съвпадение? Надали!

Ето 10 неща, които трябва да бъдат скрити от любопитни уши.

1. Големи покупки

Вашите материални победи радват само вас и най-близките ви. За останалите новината за нечие чуждо благосъстояние е като кост в гърлото – те може би нямат толкова и вероятно никога няма да имат. Не бързайте да се хвалите с покупка на кола, жилище, бижута и скъпи обиколки по света. Радвайте се тихо и отговаряйте лаконично на всички въпроси. Иначе рискувате не само да привлечете вниманието на крадци и измамници, но и да нараните свои познати или близки без вашите възможности, които ще решат, че нямат място около вас.

2. Доходи и спестявания

Ако разказвате навсякъде, че сте доволни от заплатата си и дори я обявявате, не очаквайте възхищение и искрена радост. Може да ви завидят, а това е отрицателна енергия. Ако пък се оплаквате от твърде ниска заплата и липса на спестявания, ще получите съжаление, което също е негативно чувство само по себе си.

3. Предателство и измама

Не разказвайте как някога сте предали или измамили някого. Може би има причина, поради която сте го направили, а може би вече съжалявате за постъпката си, но вашите събеседници няма да възприемат адекватно каквато и да е информация след факта, че сте се държали зле с някого.

4. Страхове

Страховете са нещо дълбоко интимно! Споделянето им с неправилни хора е опасно, защото така наречените енергийни вампири могат да извличат все повече и повече от тази информация от вас и след това да се възползват от вашите слабости, издигайки се за ваша сметка. Споделете страховете си с близки или с тези, които могат да ви помогнат да се справите с тях.

5. Лични отношения и интимни моменти

Личното затова е лично, защото е интимно за онези, за които се отнася. Няма смисъл с разкази да вкарате някой външен човек в леглото си и да му дадете материал за клюки или интриги.

Същото важи и за интимните разкрития. Хората не трябва да знаят колко партньори сте имали и на какви фантастични места сте правили секс. Връзката ви с любимия човек е ваша тайна!

6. Благотворителност

За добрите дела не се говори. Те просто се вършат! Освен ако, разбира се, не са направени с надеждата за всеобщо насърчаване и възвишаване на себе си над другите. Благотворителността е импулс на душата да помага на другите, тя се върши, за да станем по-добри и извисени, а не за награди и похвали. Затова не разказвайте, че редовно дарявате средства в сиропиталище или носите храна в приюти за животни. Най-вероятно, след като чуят това, хората ще се усъмнят, че го правите искрено.

7. Негативни събития в живота ви

Много хора около нас просто чакат да се спънем и да паднем. А новината за нашите трудности и провали е балсам за душите им. Тези енергийни вампири се хранят от нашите несполуки. И само ще затънете по-дълбоко в бездната на негативността, ако непрекъснато информирате външни хора за своите неуспехи. Тайните на семейството, тайните за вашето здраве, проблемите на децата трябва да се пазят особено стриктно. На въпроса "Как си?" по-добре отговорете: „Всичко е наред!“.

8. Духовност и религия

Всички сме различни и фактът, че сте духовно две стъпки над другите, може да се възприеме от тях с враждебност. Могат да решат, че сте част от секта или религиозен фанатик! Много войни са избухнали заради различни възгледи, включително религиозни! Но има и атеисти, които са чужди на всичко религиозно. Затова е по-добре да водите подобни разговори с хора, които са ви близки по дух.

9. Здравни и разкрасителни процедури

Изглеждате страхотно за възрастта си и го дължите на редица козметични процедури? Или дори прибягвате до услугите на пластичен хирург? А приятелите ви досаждат с въпроси: какво и как? Не бързайте да споделяте всичките си женски тайни. Темата за здравето и красотата би трябвало да е една от най-личните, а и няма нужда всички да знаят, че младежкият ви вид не се дължи на добър ген.

10. Желания, планове и мечти

Нашият мозък е толкова интересно устроен, че когато изричаме на глас плановете си за бъдещето, подсъзнанието слага отметка във въображаемо поле, сякаш целта вече е изпълнена. Това намалява устрема ни за постигане на тази цел. Затова, от психологическа гледна точка, е по-добре да запазите идеите и плановете си за себе си.

А в чисто житейски план, споделяйки с някого своите желания и мечти, плановете, които предстои да реализирате, вероятно в повечето случаи ще срещнете грозна и банална завист! Е, как очаквате човек, който не е сред най-близките ви, да се радва искрено, че следващата седмица летите за Малдивите, когато преди минута той е хлипал на рамото ви, че не е бил на почивка три години ?! Завистта е силно и мощно отрицателно чувство, което може да съсипе плановете ви.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser