Преминете към основното съдържание

10 неща, които трябва да направите, преди да остареете

Състарява ни не възрастта, а отегчението! Вижте как да го избегнете.

© Shutterstock

1. Направете капсула на времето

Напишете послание към бъдещото ви „Аз“ или опишете колко интересен живот имате в момента. Така след 10 или 20 години ще видите дали мечтите ви са се сбъднали или ще си припомните забавното ви минало.

2. Научете се да живеете една седмица без нещо, което обичате

Това е важен урок по самодисциплина, който ще ви помогне за в бъдеще. Защо например не спрете телевизията, не изключите мобилния телефон или не забравите за шоколада.

3. Вижте музикалните си идоли на живо

Да чуете любимата си банда на живо е страхотно преживяване! Не се лишавайте от него.

4. Направете си собствени поздравителни картички

Това е най-добрият начин да честите нещо на някого. Хората оценяват повече картичките, които са били направени, отколкото купените.

5. Вижте името си публикувано

Направете така, че да публикуват името ви във вестника или в интернет и запазете публикацията завинаги.

6. Организирайте евтин базар

Съберете на едно място всички онези вещи и дрехи, които не смятате да използвате никога повече и се опитайте да ги продадете. Така не само ще се отървете от безпорядъка, но и ще спечелите пари, с които да си купите нещо ново.

7. Изпратете писмо в бутилка

Това определено е един от най-вълнуващите начини да установите контакт с някой непознат. Бъдете обаче търпеливи! Отговорът може да пристигне след години.

8. Водете си дневник за сънищата

Той ще ви позволи да уловите сънищата си, преди да ги забравите, и да разберете повече за собствените си страхове и вълнения.

9. Останете будни цяла нощ

Задължително го направете с приятели, защото, ако сте сами, ще ви доспи много бързо. Организирайте купон, играйте игри или просто си говорете. Само не се оставяйте на дрямката да ви погълне.

10. Отгледайте нещо от семенце

Можете да си купите голямо растение, но много по-вълнуващо е да го отгледате от семенце и да се грижите за него, докато порасне.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser