Преминете към основното съдържание

10 причини защо мъжете не искат да се обвързват

Понякога просто не искат да спират да флиртуват
© iStock

Може би често сте участвали или сте били наблюдател на сценарий, в който мъжът не иска да се обвързва и тогава си задавате въпроса „Какво се обърка?“ или „Защо бяга от ангажимент?“.

#1. Той все още иска да флиртува

Обвързването за мъжа означава, че свободният флирт с други жени ще стане все по-трудно изпълним. Повечето мъже се опитват да задържат периода на свободата си възможно най-дълго, особено, когато не са сигурни какво точно искат.

#2. Момичетата съзряват по-бързо от момчетата

Ангажрането означава отговорност и зрял избор. Това често липсва у много момчета, но по-лошото е, че липсва и у много мъже.

#3. Има някой друг

Често нежеланието да се ангажира с една жена е породено от факта, че в мислите му (или в живота му) има друга. Представете си как щяхте да постъпите вие, ако се налага да поемете ангажимент към някой мъж, а се срещате или си мислите за поне още двама други.

#4. Има други приоритети

Трудно му е да балансира между любовта, работата, приятелите и други неща в живота си. Ако нещо друго изисква повече внимание, той е готов да остави любовта на заден план.

#5. Има психологически багаж

Възможно е да има лош опит с жените или да е „жертва“ на болезнен развод на родителите си. Нерешени проблеми от миналото може да се окажат бариера пред важните решения в живота.

#6. Страхува се от провал

Ангажираността винаги крие рискове – инвестиция на време, емоции, средства. Някои хора смятат, че това не си заслужава и че със сигурност няма да се получи. Неизвестността ги плаши.

#7. Нито един от приятелите му не е обвързан

Той не иска да е първият от групата, който нарушава традициите на мъжките сбирки. Това е вид уважение между момчетата.

#8. Търси само секс

Често се случва и не е драма, но неприятното за жената е, ако са намесени и чувства.

#9. Не си пада достатъчно, за да се ангажира

Повечето причини, за да не се ангажира един мъж, се отнасят само до него. Може да си изкарвате забавно, докато сте заедно, но когато настъпи момент за важно решение, се оказва, че той не е гледал с тези очи на вас. Да, трудно е за преглъщане, но понякога се оказва по-добре за вас.

#10. Чувства се притиснат да вземе решение

Ако се ангажира, той иска това да е решение, взето от него и в избран от него момент. Продължителните разговори по темата го изнервят.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser