Преминете към основното съдържание

10 съвета да поканите щастието в живота си

Те са наистина прости и работят!

Може би в съветите, които предстои да прочетете, ще разпознаете баба си или майка си, или съседката. Но тези прости нещица са доказани във времето и само истинското им осъзнаване и редовното им практикуване ще ви накара да повярвате и вие. Ето ги.

1. Усмихвайте се

Много изследвания потвърждават, че дори изкуствената усмивка повдига настроението и впоследствие създава усещане за спокойствие и релакс.

2. Смело приемайте комплименти

Ако ви направят комплимент, просто се усмихнете и кажете „Благодаря!“ Не си струва да казвате, защо не го заслужавате. Същото важи и за комплиментите, които правите вие на хората – бъдете смели!

3. Разговаряйте повече

Smal Talk неслучайно е прието вече наречие за комуникация, която отпуска и създава настроение. Този вид разговори помагат за повишаване на увереността ви. Започнете разговор за времето, за новините и не се колебайте да го правите дори и с непознати хора.

4. Бъдете позитивни

Тази настройка ще ви помага например в моментите, в които трябва да се впишете в компания, в която не познавате никого или например преди презентация.

5. Научавайте нещо ново всеки ден

Започнете да учите нов език, но просто така, без цел. Може да започнете да готвите и да научавате нови рецепти всеки ден. Независимо какво ще научавате, то ще повдигне увереността ви значително.

6. Спортувайте

Положителните емоции и ендорфина са пряко свързани. Мислете за това всеки ден.

7. Не забравяйте червилото

Не е задължително да носите пълен набор грим в чантата си, но според изследване на японски учени от Kanebo Cosmetics само един блясък за устни ще ви накара да се почувствате по-красиви.

8. Забравете за завистта

Вместо да завиждате, научете се да си поставяте правилни цели, преследването на които ще ви направи щастливи. Така ще се научите да се радвате и на успехите другите.

9. Показвайте признателност

Благодарете на човека, който ви задържа вратата или на приятелка за компанията за обяд. По този начин ще бъдете още по-доволни от себе си.

10. Поощрявайте се

Не чакайте финала на проект или изпит, за да си подарите приятни емоции. Поощрявайте се с ежедневни малки порции радост.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser