Преминете към основното съдържание

10 най-необичайни подаръци за кралска сватба

Какво да подарите на хора, които имат всичко?

Намирането на перфектния сватбен подарък никога не е лесно, особено що се отнася до кралските особи. Какво ще купите на двойката, която има всичко? Въпреки че някои младоженци поискаха дарения за благотворителни фондации вместо подаръци, те все още получават необичайни дарове, като например велосипед тандем (като подарък от премиера Борис Джонсън за сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям)... Ето още няколко уникални кралски сватбени изненади. Може пък да си откраднете идея.

1. Индийски бик

Херцогът и херцогинята на Съсекс несъмнено са били доста изненадани да чуят, че Индийската асоциация за хуманно отношение към животните е поела попечителството над ранен бик от тяхно име. Болното животно било кръстено Мери (хибрид на Хари и Меган). Бикът ще прекара остатъка от живота си, почивайки в приют за крави в Махаращра. Може би някой ден принц Хари и Меган Маркъл ще могат да го посетят.

2. Велосипед-тандем

Британският премиер Борис Джонсън подари на Уилям и Кейт велосипед-тандем в стила на известния си „Борис Байк”. „Очаквам с нетърпение да видя младоженците на две колела, когато започват новия си семеен живот“, каза тогавашния кмет на Лондон пред тълпата на площад Трафалгар в деня на кралската сватбата. Все още не е известно какво са направили двамата с колелото си и дали някога са го карали.

3. Яхта

Вдигаме летвата! През 1956 г. принц Рение от Монако и принцеса Грейс Кели получиха яхта, наречена Arion, от милиардера Аристотел Онасис за сватбата си. Принцеса Грейс използва лодката, за да забавлява ВИП персони на средиземноморски пътешествия. По-късно яхтата е придобита от Quasar Expeditions.

4. Тенис корт

Престолонаследникът Фредерик и принцеса Мария от Дания получиха специален сватбен подарък за летния си дом от датската община Сонерборг - тенис корт! Добра идея!

5. Jeep Land Rover

Въпреки че двойката поиска благотворителни дарения, някои гости пренебрегнаха молбата и направиха материални подаръци. Принц Уилям и Кейт получиха бял Land Rover. Младоженците веднага пуснаха колата на благотворителен търг. В резултат на това джипът отиде при ски екипа на Пътърдейл.

6. Каяк

В деня на сватбата им през 2015 г. шведското правителство предостави двуместна лодка от името на шведския народ на шведския принц Карл Филип и съпругата му принцеса София. Но това не е всичко. Двойката, известна с любовта си към природата, е получила като дар и природен резерват във Вермланд, по реките на който да може да изпробва новата лодка.

7. Огромна пита сирене

След сватбата им през 1840 г. на кралица Виктория и принц Албърт е подарена гигантска пита сирене с тегло почти 500 килограма, направено от млякото на 750 крави. Кралицата приема подаръка, но фермерите, които направили сиренето, поискали по-късно то да бъде изложено на изложба, демонстрираща постиженията на местното земеделие. За съжаление, след като изложбата приключи, кралицата отказала да вземе огромното сирене обратно.

8. Гигантски пъзел с изображение на булката и младоженеца

През 2004 г. принцът на Испания Филип се ожени за Летиция Ортис Рокасолано и получи гигантски пъзел от жителите на град Овиедо от родния му регион Астурия. Уникалният пъзел, изобразяващ принца и неговата булка, беше подреден от посетителите на местния търговски център. Съдейки по здравия и дълъг брак на Филип и Летиция, пъзелът се е получил перфектно.

9. Продукти за сватбена торта

През 1947 г. кралица Елизабет II и принц Филип участват активно в възстановяването на Великобритания след Втората световна война. Сватбата им получава перфектната сватбена торта благодарение на Австралийската асоциация на момичетата-екскурзоводи, която изпраща на двойката всички необходими продукти за чудесна торта.

10. Един тон торф

Принц Чарлз е известен със своята любов към земеделието, така че местният съвет на Съмърсет решава да му изпрати един тон висококачествен торф в деня на сватбата му с Даяна Спенсър, който да използва в частното си имение в Глостършир.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser