Преминете към основното съдържание

10 важни съвета за живота, които може да научите от котката ви

Кралско достойнство - котката го притежава
© Pinterest

Ако кучето ви се вълнува от това ка се чувствате и дали сте щастливи, котката ви се вълнува само от собственото си благополучие. Но всяка котка притежава достатъчно мъдрост, от която може да почерпим опит.

Котките са практични. Те могат да ви научат как да накарате другите да се отнасят към вас и как да уважават личните ви граници. За да се изкачите на най-високото дърво, трябва да го искате. Ще ви научат, че външният вид има значение и винаги трябва да се грижите за „козината“ си. Както и на това, че кралското ви достойнство не ви позволява да участвате в посредствени забави. На това, че сами може да контролирате емоциите си, потребностите и целите в живота си.

Ето какви съвети за добър живот можем да научим още от котката.

#1. Обичам те, но себе си обичам повече.

© Pinterest

Обичайте се. Решете косите си, грижете се за кожата си и спете по 18 часа на ден (или човешкия еквивалент на това време), занимавайте се само с това, което ви харесва. Установете високи стандарти за себе си и се придържайте към тях, сякаш други не съществуват. Собствените ви интереси трябва да са приоритет – физически, емоционални, духовни. Когато сте здрави, само това има смисъл. Тогава светът ще бъде пълен с възможности.

Автор Люба Вангелова 

Още по етикети

психология , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser