Преминете към основното съдържание

11 красиви филма с Оскар за костюми

...и интересните истории зад тях

Оскар за костюми е бил връчен за първи път през 1948 г. В навечерието на 88-та церемония за връчването на „Оскар“ решихме да си припомним някои от най-красивите и впечатляващи костюми, които носят отличие на филмите, за които са създадени. Както от времето на първия Оскар за костюми така и сега критериите за номиниране са мащабност, сложност на работата и разбира се драматургична стойност. Предлагаме ви да си припомним някои от най-впечатляващите и красиви филми, които дължат това на костюмите си.

„Сабрина“ - Оскар през 1955 г., художник по костюмите – Едит Хед и Юбер дьо Живанши

В главната роля е Одри Хепбърн, а филмът бележи началото на дългогодишното приятелство между кинодивата и дизайнера Юбер дьо Живанши. След филма „Римска ваканция“ Одри е истинска звезда и имала право лично да избира художника по костюмите за своите дрехи. Актрисата посетила модната къща Givenchy в Париж, за да се запознае с бъдещия велик дизайнер, който тогава бил на 26 години и малко известен. 

"Сабрина", 1955 г.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser