Преминете към основното съдържание

11 причини да преядем с най-вкусните сладкиши, за да си сменим най-скучните рокли

Есен, Париж, шоколад и много girls stuff
© iStock

Днес, 16 октомври, е Световният ден на храната. Тази година кампанията ще премине под мотото #ZeroHunger. Знаем, че в някои части на света хора умират от глад, докато за други места статистиките сочат все по-високи проценти на затлъстяване сред населението.

От друга страна, дотегнало ни е от съвети и насоки за диети, калории, сантиметри. А от Оскар Уайлд знаем, че единственият начин да се отървеш от изкушението, е като му се отдадеш. Няма да преяждаме днес обаче, не е това идеята. Просто ще си позволим онова, което често си забраняваме по една или друга причина. И няма да разхищаваме храна, само ще си подарим няколко хапки сладост, която оказва се, може да бъде и здравословна. Здравословното хранене е още един аспект в посланието, което днешният ден отправя към всички хора на тази планета.


HEALTHY HEDONISM: НАСЛАДА БЕЗ ВЪЗДЪРЖАНИЕ


Ето обещаните 11 причини. И да, роклите също са от нас, очакват ви в галерията ни! Взехме ги директно от модните подиуми, за да ви докажем, че тренди цветовете на есента са... вкусни и в никакъв случай скучни.

1. Шоколадът е полезен, при това изключително много. А ние имаме перфектния шоколадов десерт, от който дори не се пълнее!

2. Есента ухае на печени кестени. Самият Клод Моне ни е оставил рецепта за кестенови бисквити, която ви предлагаме адаптирана за домашни мъфини.

3. Често в динамичното ни ежедневие имаме нужда от моментално презареждане на батериите. Точно в десетката са тези сурови бонбони.

4. Смутитата са винаги на мода, зелените са най-добрата им версия. Матчата пък е сочена за афродизиак.

5. Ако сте на романтична вълна и изобщо не ви се чака до 14 февруари, ето това е сладкишът, който ще пожелаете веднага щом го видите на снимка.

6. Сладките изкушения могат да са едновременно веган и вкусни. Доказват го тези пухкави бананови палачинки.

7. Ноември е близо. А ние имаме идеалната компания за кафето ви тогава. С аромат на канела, джинджифил и индийско орехче.

8. И тъй като освен на печени кестени и тиква есента ухае и на ябълков пай, няма как да пропуснем този.

9. Вечер на по чаша вино у дома, сгушени на дивана с любима книга или филм. А какво ще кажете за десерт, който има в себе си вино?

10. Домашните киновечери обичаме да са ни типично по момичешки. Накъде без розови пуканки тогава?

11. И понеже започнахме с шоколад, с шоколад и ще завършим. И с мечти за Париж...

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser