Преминете към основното съдържание

12 причини, поради които виждате бившия си приятел насън

Подробни коментари от експерт по сънищата

Да сънувате бившия си приятел може и да не е кошмар, обаче като се събудите обикновено не е ви е особено приятно. Това не е случайно и наистина има над какво какво да помислим. Според сомнолога и автор на книги за сънищата Лори Левенберг такъв сън не отразява непременно какво се случва между вас, а по-скоро какво става в сърцето ви.

Любопитни ли сте да разберете какво означава появата на бившия ви в съня ви и каква е връзката й с това, което се случва в живота ви в момента? Ето дванадесет обяснения от специалиста в областта на сънищата:

1. Ако сънувате обекта на първата си любов

Това може да е някой, който е бил в живота ви преди близо 10, или дори 20 години, но все още се явява в сънищата ви. „Сънувате първата си любов не защото ви липсва онзи, в когото сте били влюбени – обяснява Левенберг, – а за да ви припомни прекрасните придружаващи чувства: вълнение, възбуда, пърхане на пеперуди в стомаха, желание винаги да сте заедно. Обектът на първата любов проектира тези чувства върху психиката ви и затова ще го сънувате отново винаги, когато, например, сегашната ви връзка започне да губи предишната си страст или когато оставате по-дълго време сама. Така подсъзнанието ви напомня, че то е способно да чувства и нежно ви подтиква да намерите някой, който ще ви помогне да си върнете тези емоции или да направите нещо, за да заредите съществуващите взаимоотношения. “

2. Ако видите насън този, с когото наскоро сте скъсали

Това означава, че подсъзнанието се опитва да ви помогне да преживеете случилото се. Помислете си какви са утаените чувства от преживяния роман, които ви тласкат напред и ви намекват, че трябва да загърбите миналото. „Каква беше раздялата ви? – подсказва с водещи въпроси Лори. - Радвате ли се, че всичко свърши, или бихте искали да сте отново заедно? С какво са натоварени мислите ви относно това? С надежда? Гняв? Чувствате се виновна? След като проумеете причините, ще ви е по-лесно да се освободите от натрапчивите спомени - дори ако заради това се наложи да се срещнете с бившия си приятел за сериозен разговор. “

3. Ако сънувате, че бившият ви приятел ви се извинява или ви убеждава да се съберете отново

„Много често преживелите раздяла ми разказват как са сънували бившия си приятел, как той им се кълнял в любовта си и ги молел да му простят и как искал отново да бъдат заедно“, пише Левенберг в книгата си „Dream On It“. - Понякога това изглежда толкова реално, че се събуждате с мисълта: „Но това наистина е възможно! Той наистина иска да ме върне обратно. " За съжаление истината е, че не той го иска, а вие. Всъщност вие настойчиво мечтаете за това и не смеете да си признаете , че ви е трудно да се отървете от безкрайно превъртания в ума ви сценарий „ Ако можеше това да стане?“ А впрочем именно отърваването от него е единственият верен път към „оздравяването”.

4. Ако сънувате, че бившият ви приятел ви изоставя

Въпреки че този сън е тъжен, той има положителен ефект. Когато чувате от него „Напускам те”,а вие страстно искате той да остане, знайте, че подсъзнанието отново се опитва да ви върне към реалността. Тълкувайте този сън като разговор със себе си: това, което казва бившият ви приятел, трябва вие да кажете - твърдо и решително - на самата себе си.

5. Ако сънувате, че сте правите секс с бившия си приятел

„Когато се събудите, не е зле да си признаете,дали няма всъщност някоя определена част от вас (да, може би точно онази), която би искала да си върне предишния ви приятел, ако той се появи на хоризонта“, съветва Лори. "Ако е така, трябва да намерите начин възможно най-скоро да обуздаете тези изблици , защото това, което следва след тях е натрапчивата идея за пълно единение." В случаите, когато сте се разделили отдавна и сте се убедена , че няма връщане назад, а съня си отново се оказвате заедно в леглото, това обикновено е добър знак: примирили сте се със станалото. Вашият роман е приключил, изясняването на отношенията – също, вие повече не се вините, а приемате преживяното като част от своето минало,като в замяна натрупвате опит. С други думи, вие сте узрели за здравословно отношение към случилото се. Наистина, много вероятно е да не сте простили на бившия си приятел, щом той още посещава сънищата ви. Е, това е последният етап - и вие трябва да работите над него.

6. Ако сънувате нещо, което ви е дразнило в бившия ви

„Подсъзнанието пази всичко и не забравя нищо“,твърди Левенберг. „Ако новият ви приятел донякъде прилича на предишния ви , чиито не особено положителни навици са предизвикали раздялата ви, подсъзнанието ще намери начин да ви обърне внимание на съществуващ проблем.

“ Може би бившият ви пуши, а настоящият ви партньор не пуши, обаче обича да пие или има някакъв друг лош навик. Какво почувствахте, когато се събудихте? Нервност ? Раздразнение? Недоволство? В такъв случай сънят ви определено е предупреждение.

7. Ако насън той отново се раздели с вас

Първо трябва да е яснопреди колко време сте се разделили. Ако това се е случило преди седмици или месеци,сънят ви показва, че все още преживявате раздялата –наранена сте итрудно ще се излекувате, ако отново и отново превъртате случилото се. Но ако това е станало много, много отдавна, а вие все още виждатев сънищатаси как бившият ви напуска, ще трябва да се запитате какво се случва в живота ви в момента, предизвиквайки подобни видения. Може би ви е отказана нова длъжност? Или не сте получили очакваната похвала за свършена работа? Защо се чувствате отхвърлени или изоставени в момента?

8. Ако сънувате, че бившият вие в опасност и се опитвате да го спасите

„Това може да се дължи на факта, че от връзката си сте научилиценен урок, който трябва да имате предвид в бъдеще“, обяснява експертът. - „Нещо от миналото трябва да бъде„ спасено “, защото то е във ваша полза.“ Например, преживяното може да вие е помогнало да станете по-силна и по-уверена и вашето подсъзнание ви насърчава да използвате тези качества.

9. Акосънувате, че той е в опасност, а и през ум не ви минава да го спасите

Левенберг твърди, че това е добър знак, че се освобождавате от болезненото преживяване на отхвърлянето: "Опасността, през която бившият ви преминава, е собствената ви психика в стремежа си да се освободи от миналото, в което сте се вкопчили толкова упорито."

10. Ако насън убиете бившия си

Този сън също радваЛори Левенбърг: „Считайте го за знак, че е време да направите всичко, което зависи от вас, за да сложите край на всяка обида или разочарование, останали в душата ви“. Когато преживеем болезнена раздяла, често пренасяме обидата в следващите си връзки - и това е много токсичен проблем, който може да отрови бъдещето. Но сънят, в който безмилостно убивате обекта на предишната си любов, подсказва, че убивате негативът, който заплашва новата ви любов.

11. Ако сънувате, че бившият ви убива

„Смъртта в сънищата символизира нещо, което завършва или се променя“, казва Левенберг. "А убийството означава принудителна загуба или промяна." Ако сънувате, че героят на преживения роман ви убива, помислете си как раздялата ви се е отразила лично върху вас. Какво точно е "убила" тази връзка? Може би е сломила духа ви? Загубили сте способността си да се доверявате? Лишила ви е от самоувереност? Осъзнайте какво е, вземете го под внимание и се захванете със стратегия как да си върнете живота.

12. Ако насън прекарвате време със семейството на бившия си

„Това е много типично събитие. Когато опитен пушач се откаже от цигарите, той сънува, че все още пуши,” пише сомнологът. - Ежедневният и комфортен бит, с който сте свикнали, се е изпарил заедно с бившия ви приятел. С течение на времето подобни сънища постепенно ще изчезнат и на мястото на старите навици и начин на живот ще дойдат нови. “

Обобщавайки казаното, известният сомнолог припомня, че сънищата за бившия не означават непременно, че все още живеете в хватката на чувствата. Героите от минали романи се появяват в сънищата ви, за да предадат послание, което трябва да бъде получено точно в момента - по този начин миналото ви формира настоящето. Сънищата за бившите напомнят: за да бъдат настоящите и бъдещи връзки силни и щастливи, трябва да се отървете от преживените негативни емоции, без обаче да забравяте наученото.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser