Преминете към основното съдържание

14 любопитни факта за женските гърди

Знаете ли в кои дни от месеца двете гърди са абсолютно еднакви?
© IMaxTree

Напоследък особено актуална стана темата за женските гърди, но в контекста на източник на храна за детето. Е, факт е, че гърдите винаги са се радвали на интерес и от двата пола. В някои култури гърдите са строго табу, в други носят сакрален смисъл. Гърдите оказват хипнотично въздействие върху човечеството и именно това е причината да бъдат основен комерсиален фетиш. Жена топлес предизвиква повече внимание, отколкото съвсем гола жена!

1. Около 40% от жените в развитите страни носят сутиен 4-ти размер. Това се дължи на храната, която консумират. Днес пубертетът при момичетата започва на 10-годишна възраст.

2. Също като пениса гърдите се увеличават по време на сексуална възбуда, като според американския сексолог Лу Пейдж 29% от жените поне веднъж в живота си са изпитвали „гръден“ оргазъм.

3. При вида на дълбоко деколте повечето мъже губят волята си и не могат да сдържат погледа си да не се плъзга там. Но не всички гърди са способни да вдъхновят мъжете за подвизи.

4. 24% от жените мислят, че гърдите им са твърде малки. 16% от жените поне веднъж са мислели да си увеличат гърдите по хирургичен път. 20% от жените мислят, че гърдите им са твърде големи и желаят да ги намалят. 12% от жените не харесват формата на гърдите си. 44% от жените са напълно удовлетворени о т гърдите си.

5. За последните 50 години гърдите на средностатичстическата жена от бялата раса са се увеличили с около три размера. Докато за същото време размерът на пениса при мъжете е намалял с около 3 см.

6. Миосотис Кларибел от Доминиканската република официално е жената с най-големи гърди в света – всяка от тях тежи 18 кг.

7. 20% от мъжете (не повече) при първа среща обръщат внимание на лицето на жената. 47% от тях на първо място гледат гърдите.

8. При повечето жени гърдите са с различен размер – обикновено лявата е по-голяма. Най-симетрични помежду си двете гърди обикновено са между 14-тия и 16-тия ден от цикъла, което се дължи на активирането на хормоните по време на овулация.

9. Средно едната гърда тежи около половин килограм и съдържа 4-5% от общия запас от мазнини в организма на жената.

10. Генът за размера на гърдите се наследява от един от родителите. Различните момичета в едно семейство може да имат различен размер гърди.

11. В Япония се продават най-много сутиени с нулев размер.

12. В Арабските емирства съществува закон, съгласно който, ако жена се появи на плажа топлес, я грози затвор за срок от 6 месеца.

13. Бразилия е световен лидер по количество банки за майчина кърма – в страната има 192 такива хранилища.

14. Китай е на първо място по количеството на жени, увеличили бюста си чрез операция.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser