Преминете към основното съдържание

14 начина да се избавим от последствията след лудо парти

Как лесно да се справим с главоболие след прекарана вечер в добра компания
© iStock

Лято - време за шумни партита с шампанско и пикник с дегустация на френски и италиански вина. Не е изненадващо, че съветите за това как да се отървете от ефектите на бурната нощ са релевантни и в по-топлите месеци. От ELLE сме съставили списък на 14 прости правила, с които можете лесно да се справите с главоболието след луда вечер с приятели.

ПРЕДИ ПАРТИТО 

Приемете двойна доза мултивитамини. Според лекарите, общото неразположение след бурна нощ, често не се дължи на дехидратация, както обикновено се смята, а на процесите на окисление, които се случват в тялото. За да предотвратите това, обърнете внимание на храните богати на антиоксиданти: те помагат за намаляване на щетите. Също така можете да изпиете зелен чай и сок от нар.

Поръчайте бургер вместо салата. В някои случаи, започваме да усещаме дискомфорт не заради прекомерното количество алкохол, който сме изпили предния ден, а защото сме избрали грешната "подкрепа". Ако имате намерение да прекарате дълга и нощ с много питиета не забравяйте и за вечерята. Менюто ви трябва да е от храни, които са богати на въглехидрати, протеини и мазнини. Пържолата или хамбургерът са добри варианти.

Отпуснете се преди събитието. Ако знаете, че ще дегустирате новото меню с коктейли, то по-добре се наспете добре пред навечерието на събитието, тъй като сънят ще стимулира имунната ви система и на тялото ви ще бъде по-лесно се справи с главоболието на следващата сутрин.

© iStock

ПО ВРЕМЕ НА ПАРТИТО

Не пийте шампанско. Лекарите казват, че от пенливи вина много по-лесно се напива. Много по-бързо от обикновените. Ето защо, ако искате да не се ограничавате с консумацията на алкохол, изберете напитки без мехурчета.

Правете паузи. Да не забравяме и това просто правило - с коктейлите винаги пийте чаша вода, за да предотвратите обезводняването. Или още по-добре - заменете го със сок от кокосов орех или напитка, която е обогатена с витамини. Те ще помогнат на тялото да се възстанови по-бързо.

Забравете цигарите. След като са провели тест на 113 студенти, учените стигат до извода, че никотинът увеличава махмурлука, така че е най-добре да се откажете от тютюнопушенето по време на бурния купон.

Изберете прозрачни напитки. Според проучвания, напитките като водка или джин, които съдържат по-малко примеси от токсини (такива са уискито и тъмният ром), така че, в името на липсата на главоболие на следващата сутрин е по-добре да се даде предимство на "прозрачността".

Смесете напитки с помощта на натурални сокове. Прясно изцеденито сокове, за разлика от газираните, съдържат витамини, които могат да намалят вредното въздействие на алкохола върху тялото.

Пийте скъпи напитки. Колекционерското уиски "филтрува" много по-дълго с организма от евтините коктейли, което означава, че те съдържат по-малко количество на примеси и токсини, от които възниква махмурлука. В допълнение, скъпото питие ще се пие по-бавно, за да се чувства вкусът му, и като резултат, ще бъдете в състояние да спрете навреме с питиетата.

© iStock

ПРЕДИ ДА СИ ЛЕГНЕТЕ

Не пийте твърде много вода. Не правете грешката, да пиете много вода преди сън, за да "предотвратите махмурлука". В действителност, прекомерното количество течност може да бъде истински стрес за организма. Ограничете се до една или две чаши, и не забравяйте да си оставите още една чаша за през нощта.

Сложете си маската за сън. След прекомерна консумация на алкохолни напитки на тялото е много трудно да "попадне" в дълбок, възстановителен сън. Особено, ако сте се прибрали сутринта и само след няколко часа по-късно слънцето ще грейне през прозореца. Ето защо, за да се предотврати преждевременното събуждане, сложете си маска на очите.

НА СУТРИНТА СЛЕД ПАРТИ

Направете си омлет. Наскоро учените са стигнали до откритието, че яйцата съдържат цистеин, който помага да се справите с токсините, произвеждани от организма по време на "борбата" с алкохол.

Пийте Sprite или сода. След анализа на 57 различни напитки, китайски изследователи са заключили, че най-добрият начин да се справим с махмурлука е да се доверим на Спрайт, Фанта или обикновената сода, тъй като те ускоряват метаболизма, а оттам и се намаля количеството на алкохола в тялото.

Избягвайте билковия чай. Същото това проучване доказва, че билкови чайове, напротив, забавят процеса на "лечение" на тялото от алкохола, и за това ни се налага по-дълго време да се борим с главоболието.

Още по етикети

парти , здраве , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser