Преминете към основното съдържание

15 факта за секса, които не може да игнорирате

Ако ги знаете, ще прецените правилно какво можете и от какво се нуждаете наистина, вие и партньорът ви
© Shutterstock

Що се отнася до секса, човек се намира непрекъснато в състояние на търсене – на повече знания, на повече удоволствия, на повече близост... Прочетете тези 15 интересни факта за секса, за да знаете повече за собствения си потенциал и възможности.

1. Според статистиката по-голямата част от жените смятат, че любовната игра трябва да заема важна част от сексуалния акт. Интересно е обаче, че в различните страни приемат, че това време е различно. В Бразилия смятат, че любовната игра трябва да е 15% от сексуалния акт, а японките например смятат, че тя трябва да е минимум 40% от цялото време.

2. Средностатистическият полов акт трае около три минути и половина. На една жена, за да достигне оргазъм, й трябват поне 15 минути. Следователно по-голяма част от жените просто са... незадоволени. Търпят и мълчат!

3. Всички сме част от животинския свят. А ето и информацията за размшление: мъжката мишка разбира, че може да прави секс със женската буквално една секунда, след като я види. На мъжете им трябват 2 до 3 секунди, за да възприемат жената като сексуален обект. А на жените, за да оценят мъжа – цели 8!

4. Мадона казва, че целият секс се случва предимно в главата й. И не само с нея е така! Основният център на възбуда е в мозъка. Ето защо някои мъже са способни да се възбудят само от една целувка.

5. Малко за размера: средно дължината на влагалището е 14 см. Но свръхчувствителността се усеща само от първите пет. Следователно мъжете могат да си направят извода за прословутото женско твърдение, че размерът има значение.

6. Само една четвърт от европейките и американките искат да имат един и същи сексуален партньор през целия си живот. Останалите три четвърти искат да експериментират с различни мъже.

7. Само 7% от мъжете си признават, че искат да имат една и съща сексуална партньорка през целия си живот. В същото време 25% от тях изкарват почти цялото време в търсене на една единствена неповторима и достойна партньорка и да я имат за цял живот.

8. Всеки трети полов акт се случва в мисионеркста поза. Втората по популярност е „кучешка“ поза, а третата - „лъжички, мъжът отзад“.

9. В секса за жените много важен е мирисът. Най-приятна според учените от Станфордския университет е тази на ванилия, шоколад и на прясно обелена краставица.

10. Смята се, че стимулацията на т. нар. G точка предизвиква неистово удоволствие за жената. Самата точка представлява неголяма концентрация на нервни окончания и се намира на предната вагинална стена, примерно по средата между пубиса и пъпа. По време на стимулиране на тази точка, жената усеща нещо като дразнене. В действителност това усещане не се харесва на всяка.

11. Най-силно сексулано желание жената изпитва между 9-тия и 14-тия ден от менструалния цикъл. В този период хомронът андроген достига своята най-голяма концентрация.

12. Кари Брадшоу неслучайно е била една от най-честите посетителки на магазините за обувки. Оказва се, че меренето на обувки възбужда жените – и всичко това само благодарение на големия пръст на крака, който получава своеобразен масаж по време на обувнаето на обувките. Нервните окончания в него са отговорни за притока на кръв към половите органи.

13. Жената се възбужда от нежни леки докосвания. Достатъчно е да минат палците върху кожата, едва докосващи я.

14. Оптимална за чувствителността на женските гърди е стайната температура. Но въпреки това по време на възбуда дори и в хладна температура гърдите може да увеличат обема си до 25%. Това се дължи на прилива на кръв.

15. По статистика всяка двайста жена може да получи пристъп на „вагинизъм“ (атака на вагината). Това е ситуация, при която пенисът опира стената на вагината, като по този начин притиска мускулите й. Вследствие на това тя се свива и той остава „заклещен“. Единственото, което може да направите, е да отпуснете мускулите на вагината.

Още по етикети

факти , секс , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser