Преминете към основното съдържание

15 урока по оптимизъм

Това безценно качество ни помага да преследваме и да постигаме целите си

Оптимизмът е ценно качество за хубав живот.
Оптимизмът е ценно качество за хубав живот. © iStock

Оптимизмът ни позволява да се приспособим към промените и да освободим всичките си сили за действия. Животът изглежда различен през очите на оптимиста – по-цветен, по-весел, по-смислен. Как можем да подсилим това качество на характера, което не всички имат по-рождение?

Оптимизмът не означава липса на реализъм. Човек може да вижда кристално ясно какво става в живота му, без да преживява драматично разочарованията. Именно оптимизмът позволява да се неутрализира негативното отношение към настоящето и особено към бъдещето. Това безценно качество ни изтръгва от бездействието и скептицизма, помага ни да преследваме целите си и да не се отчайваме, когато не ги постигаме. Винаги може да настъпи щастлив обрат!

ПРИПОМНЯЙТЕ СИ ХУБАВИТЕ СПОМЕНИ

Изследванията показват, че връщането в съзнанието на хубавите спомени от детството, благоприятства оптимистичната визия за бъдещето. Дори и тези, които смятат, че животът им е низ от неприятни събития, могат да поровят в миналото си и да открият позитивни спомени – някоя лятна ваканция при братовчедите, изненада за рожден ден и т.н. В трудни моменти това упражнение помага да се разбере, че животът никога не е само черен.

Още от ценните уроци как да бъдете оптимист, ви очакват в галерията.

15 ценни урока за оптимизъм

Галерия

15 ценни урока за оптимизъм

Снимки: iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser