Преминете към основното съдържание

16 интересни факта за милионерите

Да станете богат човек не е лесно, но понякога се получава неусетно: ето как
© Thinkstock

Как да стана богат? Ако си задавате този въпрос, значи все пак сте на пътя към постигането на целта си. Ето някои интересни факти за милионерите, които ще ви помогнат да откриете истините, които може би вече знаете.

1. Много милионери препоръчват на младите хора да не стоят дълго в университета. Милионерите, които са се „създали сами“ без помощта на бащино наследство по принцип са напуснали университета след 2-та година на обучението си. В нито един клуб на милионера няма да ви поискат диплома от университет.

2. Умните милионери предпочитат да се оженят и да живеят с една жена през целия си живот. Увлеченията им встрани евентуално може да нарушат моралното и финансовото им равновесие, а любовница и съд в едно изречение за тях е недопустима опасност за капитала.

3. В Китай все повече се увеличава числото на милионерите, които не могат да си намерят партньорка в живота. Именно за тях се организират специални круизи, по време на които си търсят подходяща дама. На борда на подобни лайнери се събират към 50-тина души, като половината от тях са притежатели на състояние от повече от 20 милиона долара. Селекцията от дами, която ги очаква, е прецизно подбрана, като желаещите преминават през ситото на изключително много и високи критерии.

4. Според статистиката повече от 45% от милионерите се трудят усърдно по 45-55 часа седмично, докато другите работят средно 40 часа седмично.

5. Най-икономичните и практичните сред милионерите са шотландците, но никой не може да даде обяснение защо това е така. Най-разточителните са руските олигарси.

6. В САЩ почти 10% от милионерите са руснаци. Освен това в сравнение с американците, е шест пъти по-вероятно руснаците да станат милионери в средна възраст.

7. Според американско изследване в семействата на повечето милионери разпределението на бюджета е строго и има голям контрол на разходите. Повечето милионери споделят, че отделят много време за планиране на финансовото си бъдеще.

8. В Русия, САЩ и Европа към милионерите с е отнасят по различен начин. В Русия главният източник на информация остават вицовете за новобогаташи.

9. В Америка често казват: „Ако познаваш някого с много пари, не му завиждай и не се карай с него. По-добре се опитай да му продадеш нещо!“

10. Истината е, че милионерите не пръскат парите си току-така. Единственото, за което не се скъпят, е образованието на децата им – именно те трябва да са достойни приемници на семейното богатство и имидж на фамилията.

11. Много милионери (освен някои звезди) избягват купуването на твърде голям дом – това за тях е наистина неприлично.

12. 50% от американските милионери купуват автомобили на стойност най-много до 25 хиляди долара, а 20% от тях изобщо не си купуват. Повече от една трета от тях изпитват силно влечение към ретро автомобили.

13. Преуспелите милионери рядко се стремят да са част от високите социални кръгове на аристократи и благородници. Те предпочитат да са част от клубовете, в които получават респект и уважение заради постиженията си.

14. В света 80% от милионерите са направили състоянието си сами, а останалите 20% са го получили като наследство.

15. Най-добрият приятел на милионерите е психоаналитикът им.

16. Образът на средностатистическия милионер е нещо като: 57-годишен, женен, с три деца, с работеща съпруга, като най-често професията й е учител.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser