Преминете към основното съдържание

2 съвета как да премахнете мазнините по бедрата

Храна и движение, но с някои особености

© iStock

Истината е, че мазнините, които приемаме с храната, основно се отлагат в зоните по бедрата и около корема. И е най-трудно да ги премахнем пак от тези зони. Това е причината тази тема да интересува толкова много жени. Но истината е, че да стопите мазнините по бедрата си може да направите, ако полагате същите усилия, каквито правите за премахване на излишните форми по всяка друга част на тялото.

Разбира се, не може да изолирате бедрата от другите части на тялото, което означава, че в борбата с топенето на излишни сантиметри, ще ангажирате и другите мускулни групи. Подходяща диета и физически упражнения е пътят към тонизирането и влизането във форма.

Диета - с няколко неща в храненето трябва да се съобразявате, за да подобрите състоянието на бедрата си – тонизирани мускули, гладка кожа и по-малко мазнини.

Пийте много вода. Това е важно условие, за да имате кислород до всички клетки на тялото и движение на течности, което способства отслабването. Водата поддържа тялото чисто от токсини и ефективно повишава метаболизма – важно условие в борбата с топенето на сантиметри.

Пийте билкови чайове. Зеленият чай съдържа голямо количество антиоксиданти и малко количество калории. Това помага на клетките да се поддържат хидратирани, а фигурата да бъде стройна.

Придържайте се към нисковъглехидратна и нискокалорична диета – излишните въглехидрати и калории са виновниците, които стоят зад натрупването на мазнини именно в проблемните области. Това ви гарантира резултати до няколко седмици.

Движение за тонизиране на бедрата

Упражненията са съществени за здравословния начин на живот – те не само спасяват от много болести, но и променят силуета. Затлъстяването в областта на бедрата може да бъде симптом за болест.

Фокусирайте се върху упражнения, които са насочени точно към изгарянето на мазнините в областта на бедрата – клекове и напъди. Упражненията за изгаряне на калории също ще ви помогнат – спортове с кардио насоченост са подходящи за работа върху мускулите на цялото тяло.

Когато постигнете резултата, който търсите, особено важно е да изградите начин на живот, който да се превърне в навик. Само така ще задържите ефекта от усилията си.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser