Преминете към основното съдържание

2 в 1: Ягодово крема сирене

Освен идеалната украса за мъфини, кейкове и торти, този крем може да бъде и сам по себе си десерт, ако го поднесете с подходящата захарна декорация
© iStock

Необходими продукти

  • 1 ¼ ч. ч. нарязани ягоди
  • 1 с. л. захар
  • ½ ч. ч. масло
  • 1 ч. ч. крема сирене
  • 3 ч. ч. пудра захар
  • щипка сол
  • ½ ч. л. ванилов екстракт
  • 1-3 капки червена сладкарска боя (в случай че ягодите не са сочни и не оцветят достатъчно крема)
  • захарни фигурки за декорация

Начин на приготвяне

Смелете в блендер ягодите и захарта до получаване на еднородна смес. Минете я през фино сито, за да отстраните семчиците от ягодите и неразтворилите се кристалчета захар (ако са останали такива). Полученото пюре би трябвало да е половин чаена чаша.

Загрейте пюрето в малка касерола на средна температура. След като заври, намалете градусите и гответе на ниска температура за 10-15 минути. Целта е пюрето да се сгъсти до количество от 3 супени лъжици. Охладете на стайна температура или сложете в хладилник, за да ускорите охлаждането.


                                     АРОМАТЕН КОКТЕЙЛ С РОЗЕ И РОЗИ


Разбийте в купа маслото и крема сиренето, добавете пудрата захар и солта и продължете да разбивате още 3-5 минути, преди да добавите ягодовото пюре и ванилията.

Ако кремът не ви се получи достатъчно розов, добавете няколко капки от сладкарската боя. Охладете крема в хладилник за 15 минути и украсете със захарните фигурки преди сервиране. Дозата е достатъчна и за украсата на 12 мъфина или глазурата на 2-блатова торта.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser