
Необходими продукти
- 1 ¼ ч. ч. нарязани ягоди
- 1 с. л. захар
- ½ ч. ч. масло
- 1 ч. ч. крема сирене
- 3 ч. ч. пудра захар
- щипка сол
- ½ ч. л. ванилов екстракт
- 1-3 капки червена сладкарска боя (в случай че ягодите не са сочни и не оцветят достатъчно крема)
- захарни фигурки за декорация
Начин на приготвяне
Смелете в блендер ягодите и захарта до получаване на еднородна смес. Минете я през фино сито, за да отстраните семчиците от ягодите и неразтворилите се кристалчета захар (ако са останали такива). Полученото пюре би трябвало да е половин чаена чаша.
Загрейте пюрето в малка касерола на средна температура. След като заври, намалете градусите и гответе на ниска температура за 10-15 минути. Целта е пюрето да се сгъсти до количество от 3 супени лъжици. Охладете на стайна температура или сложете в хладилник, за да ускорите охлаждането.
АРОМАТЕН КОКТЕЙЛ С РОЗЕ И РОЗИ
Разбийте в купа маслото и крема сиренето, добавете пудрата захар и солта и продължете да разбивате още 3-5 минути, преди да добавите ягодовото пюре и ванилията.
Ако кремът не ви се получи достатъчно розов, добавете няколко капки от сладкарската боя. Охладете крема в хладилник за 15 минути и украсете със захарните фигурки преди сервиране. Дозата е достатъчна и за украсата на 12 мъфина или глазурата на 2-блатова торта.