Преминете към основното съдържание

2 в 1 – за маса и за украса: коледни топки от козе сирене

Вкусни декорации за празничната трапеза, които лесно можете да приготвите и в последния момент

© iStock
Необходими продукти
  • 200 г меко козе сирене
  • 100 г шамфъстък (натрошен)
  • 1 нар
  • 100 г ленено семе
Начин на приготвяне

Отрежете по малко от сиренето, оформете с ръце топчета. Ако сиренето не е достатъчно меко, оставете го на стайна температура и го намачкайте с вилица. Оваляйте една трета от тях в натрошените шамфъстъци и загладете с пръсти.

© iStock

Повторете същото с лененото семе.

Третата партида сирене смесете със зърната нар (разрежете го надве, обърнете със срязаната част над по-голяма купа и почуквайки с лъжица по кората ще отроните зърната в купата).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser