Преминете към основното съдържание

20 години кънтри в България бяха отбелязани с грандиозен концерт

Lilly of the West е най-успешната българска кънтри група, създадена през 1996 г.
Лили Друмева
Лили Друмева

Певица, журналист, импресарио, Лили Друмева е създател на най-успешната българска кънтри и блуграс група Lilly of the West. Лили е също продуцент и издател на 10 студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти, фестивали. На 8 октомври, събота, най-успешната българска кънтри група Lilly of the West отпразнува 20 години на сцената с голям концерт в НДК.

Лили Друмева-O’Райли посрещна гостите си с изискан коктейл, а те бяха дошли специално за събитието от страни като Англия, Испания и Словения.

На сцената на Studio 5 се събраха всички членовете на групата през годините (Мишо Шишков, Росен Христов, Райко Пепеланов, Свобода Боздуганова, Ясен Василев, Цветан Влайков, Люси Стойнев). Сред гостите на празника бяха Коцето Калки и известната словенска певица DITKA (http://www.ditkamusic.com).

Водещият на събитието, Тома Спространов разказа историята на групата, на фона на снимков материал. Lilly of the West изпълниха песни от всички свои албуми. Един от най-вълнуващите и емоционални моменти беше дуетът на Лили и словенската певица Дитка. Те изпяха заедно на български („Облаче ле бяло”) и на словенски („Ne bodi kot drugi”), под бурните аплодисменти на публиката. В концерта се включи и Росен Идеалов, който под звуците на “Oh Suzannah” и “Аngeline the baker” допълнително повдигна настроението с характерните стъпки на ирланските танци!

Концертът завърши с известното парче на Джон Денвър “Country road take me home”. Групата беше изкарана на бис и изпълни народната песен „Що ми е мило и драго”.

Вече 20 години Lilly of the West поддържат огъня на кънтри музиката на Балканите. Домакини са на ежегоден кънтри фестивал, който се провежда в Банкя. Lilly of the West е най-успешната българска кънтри група, създадена през 1996 г. в София. След издаването на дебютен албум музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за “най-добра кънтри и блуграс група на Европа”. Печелят награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. Lilly of the West има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума, високо оценени от международни музикални списания. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, импресарио и автор на песни, а също и на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”. През 2016 г. излезе новият й албум „Strong Machine” (www.lillydrumeva.net). Чрез концертите си и своите албуми Lilly of the West популяризират истинската, автентична американска музика.

Следващият концерт на групата е на 5 декември, в зала 6 на НДК от 19 ч. Интервю с Лили Друмева може да четете в предстоящия брой на списание ELLE, който ще бъде на пазара на 20 октомври. 

Още по етикети

певица , новини , звезди
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser