Преминете към основното съдържание

200 дестинации, пресъздадени в арт инсталация от 200 бутилки шампанско!

Творбата е дело на художника Александър Хол за световната верига InterContinental Hotels & Resorts
Арт инсталацията от 200 бутилки шампанско на художника Александър Хол
Арт инсталацията от 200 бутилки шампанско на художника Александър Хол © InterContinental

Една от най-големите световни вериги луксозни хотели InterContinental Hotels & Resorts си партнира с известния художник Александър Хол за създаването на модерна арт инсталация, показваща 200-те InterContinental хотелa по целия свят.

Арт инсталацията е направена от 200 бутилки от шампанско, всяка изрисувана ръчно от Александър Хол в типичния негов стил с ярки цветове и шарени капки. Творбата на всяка бутилка е уникална, а дизайнът е вдъхновен от всеки един от 200-те InterContinental хотелa. Сред тях е и InterContinental Sofia, който се откри наскоро. Бутилките са окачени така, че да образуват числото 200.

© InterContinental, Част от бутилките шампанско в подготовка за инсталацията

„Когато започнах да рисувам върху бутилките от шампанско, исках хората да почувстват нещо позитивно. Шампанското за мен е олицетворение на щастието, радостта и хората, които се събират, за да празнуват заедно. Затова реших да изрисувам бутилки от шампанско, за да отпразнувам 200-те InterContinental хотела в целия свят. Искам бутилките да отразяват уникалността и индивидуалността на всеки хотел и дестинацията, която представя. За мен е чест да бъда част от този проект и се надявам, че когато съм на 80, ще ме поканят да отпразнуваме 400 хотела InterContinental в целия свят“, сподели Александър Хол, известен още под псевдонима Haut de Gamme.

© InterContinental, Александър Хол, известен още под псевдонима Haut de Gamme.

HDG, псевдоним на известния художник Александър Хол, е международна платформа, представяща оригинални произведения на изкуството, принтове и инсталации. Всяка година се събират средства за фондации и благотворителни организации, които Александър Хол подкрепя.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser