Преминете към основното съдържание

25 звезди, които са се отказали от месото

Натали Портман, Кристи Бринкли и други известни вегетарианци и вегани
© getty

Брад Пит, Дженифър Лопес, Адел и Памела Андерсън - броят на холивудските знаменитости, придържащи се към принципите на вегетарианството и веганизма се увеличава всяка година. 

ELLE разглежда най-красивите и известни вегани и вегетарианци в света:

ДЖЕНИФЪР ЛОПЕС

© getty, Дженифър Лопес

"Вегетарианството не само помага да отслабнете, но и прави човек истински щастлив. Тъй като изключих месото, млякото и яйцата от режима си, събуждайки се сутринта се чувствам толкова бодра и лека като перце, че имам чувството, че направо ще излетя", казва Дженифър Лопес.

КРИСТИ БРИНКЛИ

63-годишната Кристи Бринкли твърди, че вегетарианството е това, което й помага да запази младостта си. Тя отказва месото на 13-годишна възраст и оттогава яде само зеленчуци и плодове, понякога добавя и морски дарове към диетата си. "Сутрин ям овесена каша или кисело мляко с плодове, за обяд, като правило, ям салата с боб и ядки. Вечерям зеленчуци. И не използвам захар. Ако искам нещо сладко тогава пия студена кокосова вода или ям бананов чипс", споделя тя.

ЕВА МЕНДЕС

"За последните шест години не съм ял месо, тъй като не ми харесва организацията на месните ферми. Веднага след като изключих месото от диетата си се почувствах по-добре. На всичкото отгоре, само една година по-късно, кожата ми започна да изглежда много по-сияйна",  казва Ева Мендес.

РАЙЪН ГОСЛИНГ

© getty, Райън Гослинг

Възлюбеният на Ева Мендес отказа месото, но много обича сирене и ястия от калмари. Гослинг активно се бори срещу бруталните методи за отглеждане на мляко и е активист на PETA.

Вижте, кои са другите звезди отказали се от местото и животинските продукти:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser