Преминете към основното съдържание

26 якета за успешен моден шус

Да се възползвате на макс от зимните якета
Phillip Lim, Tommy Icons
Phillip Lim, Tommy Icons © ImaxTree, архив на марката

Когато настане времето на снега и минусовите температури непромокаемите пухени якета се превръщат в любимите ни моди приятели, а чувствата ни към тях се конкурираt само от джинсите.

Техният първообраз датира от 1939 г. а създателят е Едие Бауер – след като почти не замръзнал от студ по време на риболовно пътуване, през което намокря познатите по онова време спортни якета от вълна.

Дълги години новият наследник остава в арсенала на спортистите и любителите планинари. Тяхната практичност обаче не остава незабелязана и постепенно те се превръщат, не без основната помощ на Moncler, в любим моден артикул.

Днес ги забелязваме и по не дотам отъпканите заснежени планински склонове, и по познатите „писти“ на града. Пухените якета не предизвикват неодобрение нито в комбинация със ски гащеризон и апрески, нито с дънки и дори рокля или пола.

© ImaxTree, Moncler Pierpaolo Piccioli

За този моден сезон една от най-обсъжданите реформи беше тази в Moncler.

Ремо Руфини зачеркна познатите колекции Gamme Rouge и Gamme Bleu представяйки списък с дизайнери, с които ще колаборира. Пиерпаоло Пичоли е едно от имената, които вече получиха твърдо ДА за моделите си създадени с толкова арт прочит.

© ImaxTree

Част от триумфа на якетата на модния подиум за сезона: Balenciaga, Sacai, Sportmax, House of Holland.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser