Преминете към основното съдържание

3 грешки ви делят от перфектния маникюр

Как да оформим ноктите си като професионалист?

Иска ви се да оформяте ноктите си като професионалист, но когато хванете пилата, нещо все не се получава добре - или ноктите стават с различна дължина, или формата не е това, което искате, или два дни след оформянето виждате разслояване на свободния край? 

Когато говорим за перфектно оформените нокти, три са основните грешки, които ви делят от съвършенството.

Режете ноктите с нокторезачка или ножица

Това ви действие води до разслояване и нацепване на нокътната плоча. Ако искате драстично да намалите дължината на ноктите си, първо – не го правете „до дъно“ и второ – направете го с пила. Съвременните пили за естествени нокти комбинират две грубости, като подходяща за скъсяване е грубост 180 грит, а за оформяне 220 или 240 грит.

Ползвате неподходящата пила

Най-неподходяща в случая е металната пила от несерчето за маникюр. Забравете за нея, както и за грубите пили за ноктопластика с грубост между 80 и 150 грит. Ако ноктите ви са меки и огъващи се, изберете стъклена пила с дребно зърнеста повърхност или фина керамична пила. За по-твърдите нокти, независимо дали нокътната плочка е мазна или суха, подходящи са пилите с грубост 180 грит за скъсяване на дължината и 220 – 240 грит за оформяне. След като сте постигнали желаната дължина и форма, ви препоръчваме да почистите свободния край на ноктите с блок пила и да полирате нокътната плочка с полираща пила.


Пилите ноктите си в две противоположни посоки

Тази грешка в комбинация с останалите две 100% води до нацепване и разслояване на върха и ъглите на нокътя. Колкото и странно и неестествено да ви изглежда най-добро за здравината на ноктите е пиленето в една посока. Така си гарантирате минимално увреждане на плътно прикрепените рогови клетки и кератиновите ѝ влакна, което води и до минимален риск от разслояване и нацепване.

Всичко за перфектния маникюр можете да откриете на www.starnails.bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser