Преминете към основното съдържание

3 лесни начина как да сготвите цяла риба

Изненадайте гостите си тази вечер
© iStock

Колко пъти сте се гледали с рибата на масата ви очи в очи и сте си мислели, че „някак си“ тя трябва да се превърне във вашата вечеря? Това, което ви притеснява, е начинът, по който трябва да я сготвите.

Истината е, че да готвите цяла риба е понякога по-лесно, отколкото да я готвите на отделни части.

Избрахме три от най-вкусните за нас риби, които обикновено е добре да готвите цели. За сготвянето на всяка от тях ще ви трябват 20 минути.

Барбун: печен на скара

© iStock

Много лесно и бързо се получава една наистина вкусна риба по този метод: тайната е да разрежете на няколко места кожата. В противен случай ще се свие и ще промени формата си. Може да пъхнете в процепите лимони или билки по ваш вкус.

Ципура, печена в сол

© iStock

Обикновено си мислим, че когато една риба е изпечена в сол, тя ще стане наистина солена. Всъщност е точно обратното: изпичането в сол оставя леко осолена рибата отвън. В същото време извлича деликатните й вкусове отвътре. Всичко, което трябва да направите, е да я осолите и да я сложите във фурната.

Сардини на грил

© istock

Когато става дума за малки риби, най-лесното нещо е да ги осолите и да ги поръсите с пипер, след което да ги метнете на грила. Всъщност това е класиката в приготвянето на сардини. Оставете ги малко да се овъглят – това ги прави по-вкусни. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser