Преминете към основното съдържание

3 начина да повдигнете самочувствието си

Самочувствието е най-важно за красотата. Попитайте Ашли Греъм по въпроса. Затова началото на пролетта е време да рестартираме самочувствието си, като се заредим със сила отвътре. Ето нашите три прости и лесни начина
© iStock

1. Открийте вашия девиз и го сложете на видно място у дома и в офиса.

© iStock

Нека да е мисъл, която ви вдъхновява и ви кара да се чувствате добре веднага щом я прочетете. Ето няколко идеи от нас:

„Бъдете себе си, всички други вече са заети“, Оскар Уайлд

„Щастието е ключът към красотата. Няма истинска красота, която да съществува без щастие“, Кристиан Диор

„Винаги се дръжте така, сякаш носите невидима корона“, неизвествен

2. Яжте повече черен шоколад.

© iStock

Отдавна е известно, че любимото ни сладко изкушение ни кара да се чувстваме по-щастливи, защото стимулира производството на хормона на щастието. Сега обаче разбираме, че той повишава и самочувствието. Черният шоколад съдържа фенилетиламин – вещество, чрез което организмът произвежда серотонин. А това е хормонът, който е отговорен за намаляването на стреса и стимулирането на самочувствието.

3. Погрижете се за косата си.

© John Frieda

Ако тя е слаба и без обем, това веднага се отразява на самочувствието ни. Но за да бъде косата силна и обемна, тя трябва да се заздрави отвътре. Точно това е и мисията на новата серия на JOHN FRIEDA – Luxurious Volume Core Restore. Тя се състои от три продукта, които са обогатени с комплекса Protein-Strength. Това означава максимална доза протеини, които проникват във всеки косъм, като го правят по-силен, еластичен и жизнен. Шампоанът подхранва и заздравява косата, която вече може да издържа и по-обемни прически. Балсамът е с гел текстура, която действа директно в косъма, придава обем и улеснява разресването, без да утежнява косата. Подсилващият серум се използва след всяко измиване, като термо активиращата му се формула придава максимален обем и прави косата силна и мека.

Избрахме и една бърза и лесна прическа от пролетно-летните равюта, която можете да си направите буквално за 5 минути. Започнете като измиетете косата с шампоана от серията Luxurious Volume Core Restore на JOHN FRIEDA. Задължително нанесете два пъти, за да могат съставките да навлязат добре в скалпа и изплакнете добре. След това нанесете балсама по краищата на косата и оставете да подейства няколко минути. След като излезете от банята, подсушете косата с кърпа и нанесете от подсилващия серум, като го разнесете добре с помощта на гребен. Задължително изсушете добре косата със сешоар, за да активирате формулата му. Започнете да навивате кичурите от предната част на лицето по посока обратна на часовниковата стрелка, докато се получи ефектът от снимката. След това фиксирайте на тила с фиби. И воала! Имате стилна прическа, която подчертава обема на косата ви, постигнат със серията Luxurious Volume Core Restore на JOHN FRIEDA.

© ImaxTree

За повече информация за продуктите, посетете Facebook страницата на John Frieda - www.facebook.com/JohnFriedaBulgaria.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser