Преминете към основното съдържание

3 неща, които трябва да запомните от шоуто Chanel Haute Couture пролет 2020

Галерия

През втория ден на Седмицата на висшата мода в Париж, Chanel представи своята пролетно-лятна колекция. Традиционно, моделите дефилираха под прозрачния купон на Гранд Пале, който този път беше пресъздаден в зеленчукова градина.

Откакто Виржини Виар пое след Карл Лагерфелд, дизайнерката е вдъхновена от архивите на френската къща и все намира истински съкровища. Този път тя пресъздаде градината от цистерцианското абатство на Аубазин, където Мадмоазел Шанел е живяла като дете.

В тази благородна атмосфера, видяхме поредица от черни и бели визии от туид и емблематични кройки, украсени с прозрачен тюл отдолу или отгоре. Дългите подпухнали и вълнени поли са ода на невинността, тази на Габриел Шанел като дете.

Кулминацията на ревюто бе моделът Ребека Лонгендайк, която излезе на подиума сама в изключително семпла сватбена рокля до кляното. Елегантно, модерно и трезво предложение за булката на 2020-та година.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser