Преминете към основното съдържание

3 неща, които трябва да премахнете от гардероба си още днес

Мини есенно почистване

Смяната на летния гардероб с есенния е идеална възможност не само да преоткриете любимите топли дрехи за студени дни, но и да разчистите гардероба си от ненужни и затлачващи елементи. Роклята, която за поредно лято не носихте и все още стои с етикетите? Дънките, които не ви стават от ученическите години? Онзи неподходящо подбран пуловер, подарък от приятелка, който сърце не ви дава да изхвърлите? 

Всички тези дрехи, обувки и аксесоари, които не влизат в употреба а заемат място сезон след сезон, са причината много от жените да преживяват ежедневния кошмар "нямам какво да нося" и да не осъзнаят реалните си нужди - какво им липсва и от какво имат предостатъчно. Затова ви предоставям следния гайд за трите проблемни групи, от които трябва да се освободите още сега.

1. Дрехи, които никога не сте обличали

Емоционални покупки, неудачни подаръци, все още висящи етикети - правилото е, че ако не сте го обличали поне веднъж през последната една година, то 99.9% е шансът никога да не го облечете. Каква е логиката зад това твърдение на социолозите? През тази една година вие с абсолютна сигурност сте имали поне една реална възможност да се възползвате от дрехата, независимо дали е било повод за онази дълга рокля с гол гръб (най-сетне!) или пет такива възможности да се появите в офиса с онази пола-молив с интересния детайл на колана. Но не сте го направили. Не само това, а и всеки път когато погледа ви попадне над тази дреха, във вас се заражда чувство на вина за парите, дадени и сега безполезно висящи на закачалката. Нямаме нужда от това - дарете дрехите на приятелка, благотворителност, или (ако са с дизайнерска стойност) препродайте! Бъдете честни с нуждите си, предпочитанията си и собствения си стил - тази дреха просто не е за вас.

2. Дрехи, които не ви стоят добре/вече не са ваш размер

Те винаги се намират на дъното на шкафа - инстинктивно ги избягваме, но не сме готови да се разделим с тях. Може би ви напомнят на дните преди бремеността и раждането, или онзи златен период, в който сте били на пътеката във фитнеса четири дни в седмицата. Но тялото ви сега е различно и със сигурност не по-малко красиво - приемете го каквото е в момента! Прочистете гардероба си от всичко, което не ви помага да блестите в най-добрата си светлина, който и размер да е тя в момента.

3. Дрехи с непоправими щети

Инциденти се случват! Доматен сос по любимата блуза, притеснително растяща дупка на чорапогащника, странно петно по някое сако от Бог знае къде, разпран ръкав на пуловер в твърде специфичен цвят вълна... Стъпка първа би трябвало да е да се опитате да поправите щетите където е възможно; стъпка втора - да приемете загубата където е неизбежно. Реалността е, че тази дреха повече няма (и не би трябвало!) да бъде обличана. Последното, което ви трябва след важна среща или презентация, е да преоткриете вече забележимото несъвършенство, за което по погрешка сте забравили в суматохата на приготвяне. Все пак това са само дрехи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser