Преминете към основното съдържание

3 основни хранителни съвета за здрав стомах

Това е всичко, което трябва да запомните
© iStock

Може би искате да се храните здравословно, но не знаете коя е най-добрата диета за вас? Ние ви съветваме обаче да забравите за сложните комплексни програми и невъзможни изисквания и да обърнете внимание на три основни правила в храненето, които ще променят начина, по който се чувствате генерално. В морето от информация забравяте да слушате тялото си и то се превръща в жертва на „здравословното“ хранене. В момент на слабост посягате към най-лошите храни. Това е стрес за организма. Как да го избегнете?

1. Осъзнавайте какво ядете, докато се храните.

Проблемът за много хора е, че ядат между другото, не докато седят на масата, а докато ходят, говорят по телефона, докато гледат филм. Тогава особено неустоими стават шоколадът, тортите, бисквитите... За да опростите нещата, си задайте въпроса: тази проста храна от растителен или от животински произход е? И какво пише върху опаковката? Тогава ще подхождате по друг начин към храната и към начина, по който я приемате.

2. Избирайте размера.

Спрете да се храните, когато порцията не е напълно изчерпана. От друга страна с ябълки, моркови и други подобни храни също е добре да не прекалявате. В края на деня е добре да изчислявате колко калории сте консумирали за деня.

3. Избирайте предимно храни с растителен произход.

Делът на зеленчуците на всяко хранене трябва да надвишава 50% от порцията. Зеленчуците са най-пълноценната храна, която са с най-малко калории и са най-малко вредни за околната среда. Накратко, зеленчуците са здраве за нас и за планетата.

Тези три правила са основа на всяко хранене, което е добро за вас. Те не са единствените, но са същността на правилното хранене.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser