Преминете към основното съдържание

3 от най-шантавите ревюта на есента

Мислите си, че сте виждали вече всичко на модния подиум? Помислете си отново!
Iris van Herpen
Iris van Herpen © imaxtree

Въпреки че можем да твърдим, че няма какво повече да ни изненада, някои дизайнери старатело всеки сезон успяват да ни накарат да повдигнем вежди. Алесандро Микеле, Джеръми Скот и Айрис ван Херпен са тези, чието необятно въображение ни пренася в нереалистични измерения. 

GUCCI есен-зима 2019/2020

След като обезглави моделите си преди един сезон, творческият гений - Микеле изкара на сцената на Gucci елфи, космически арлекини, киберпънкари. Пълен кич или истински кемп цари в колекциите на италианската модна марка? Все още е спорно, но пък тази естетиката, дизайнерът вече наложи като визитна картичка на така любимия на модните инфлуенсъри бранд.

MOSCHINO есен-зима 2019/2020

Иронията е неразривна част от ДНК-то на Moschino, с която Джеръми Скот всеки сезон обилно залива и овкусява своите колекции. Преувеличената и окарикатурена мода, като чанти под формата на паста за зъби или огромните барби коси, е за тези, които не умеят и не искат да играят по правилата. Няма нищо невъзможно за Скот - той може да правърне всеки един комерсиален предмет от ежедневието ни в дреха и дори обувка.

IRIS VAN HERPEN есен-зима 2019/2020

Какво се крие извън нашата галактика? Има ли наистина извънземни? Посещават ли ни? Гледайки колекциите на Iris van Herpen за последното можем да дадем положителен отговор. А кого посещават инопланетяните, когато са на Земята? С чиста съвест можем да посочим холандската дизайнерка като техен домакин тук на Синята планета. Нейните футуристични дрехи са всичко друго, но не и обикновени!

Още ревюта от четирите модни столици вижте в най-големия моден гайд! 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser