Преминете към основното съдържание

3 правила за незабравим секс

Как да получите максимално удоволствие в леглото?
© iStock

Мислим, че сексът не се учи - раждаме се с инстинктите да го правим. Това е така, ако живеем в миналото и единствената ни мисия е да продължим рода. Сега сексът е преди всичко удоволствие, което не правим по задължение. Или поне не би трябвало.


МОЖЕ ЛИ ГЛЕДАНЕТО НА ПОРНО ДА ПОДОБРИ ВРЪЗКАТА?


И за да бъдем на върха на екстаза, трябва да изучим преди всичко себе си. Ние ще ви дадем три съвета, които ще ви помогнат да се чувствате възможно най-добре в леглото и всеки интимен момент да бъде върховно изживяване за вас, а и за партньора ви.

1. Качеството идва с опита

Сексът става все по-добър с практиката, която е невъзможно да се замени с разказ от приятел или дори с порно филм. Наблюдавайте партньора си - сексуалната компетентност идва с детайлна информираност.

2. Вслушвайте се в партньора си

Ако наистина искате да станете по-добри в секса, трябва да усвоите един прост навик - да слушате своя партньор. Интимните отношения, както и всички други, се свеждат до общуването и по време на опознаването е важно да споделяте всичко. Не разчитайте на знаци и подсказване, които могат да се възприемат нееднозначно. Вашият партньор не е длъжен да знае какво имате предвид, докато използвате кодови думи и жестове.


ЗАЩО ЖЕНИТЕ СТИГАТ ПО-ТРУДНО ДО ОРГАЗЪМ?


Бъдете по-конкретни. Ако това, което се случва, ви харесва, кажете го, а ако не ви харесва - обяснете, но с мек тон, без критики и подигравки. И въпреки че е най-важно да говорите за това, което ви доставя удоволствие, следвайте разумна последователност и разкриване на информация. Ако не достигнете до оргазъм още първата нощ, не е удачно да го казвате веднага. Започнете с нещо по-малко, за да изградите доверие.

3. Изучавайте се

 

Според проучване, публикувано миналата година в American Sociological Review, нивото на удовлетворение от секса и количеството на достигнати от жените оргазми се покачва с всяка следваща среща. Авторът на изследването, социлогът от Мичиганския университет Елизабет Армастронг, подчертава, че "изучаването на партньора играе роля дори и при връзка, която не е продължителна". Повечето респонденти акцентирали на усещането на неловкост по време на първия секс и на това колко е важно да опознаем телата си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser