Преминете към основното съдържание

3 правила за успешна кариера

Как да постигнем нашите цели?
© iStock

Какво представлява успехът? Как да разберем, че вървим по правилния път? Захванали ли сме се с нещо, което е по силите ни? 

Настъпват времена, в които си задаваме тези въпроси като се опитваме да намерим най-точните отговори за тях. Съмненията и винатата за пропуснатите възможности периодично възникват в главите ни през целия ни живот. 

Ето няколко стъпки, които ще ви отведат близо до това, което целите да постигнете: 

1.

Като за начало - не се отказвайте от целите си. Ярката картина на "идеалния" живот трябва винаги да присъства в главата ви и да се появява пред очите ви в най-трудните моменти. Повярвайте в това, в което сте се убедили в младежките си години, дори ако плановете ви са били малко нереалистични.

2.

Работете! Никога не седете на място и грабвайте всяка възможност, всяка инициатива, сякаш това е последният ви шанс. Колкото повече умения получавате, толкова по-широки ще станат вашите познания за живота.

3. 

Критикувайте себе си и се вслушвайте в похвалите. Постоянно се занимавайте с пропуските си, но никога не се отказвайте от наградите, които идват под формата на комплименти. Ако все още не можете да видите плодовете на вашата работа в материална форма, тогава одобряващите прегледи ще ви служат като междинни морални резултати от вашите усилия.

И в допълнение към тези три стъпки - опитайте се да не се отказвате от плодовете на вашия сегашен успех. Необходимо е да разберете, че имате един живот и като се конценрирате само върху работата си така ще пропускате да се наслаждавате и на малките си победи. Не се отказвайте от удоволствията на живота, дори ако те са твърде скъпи. Чувството на благодарност от собствената ви работа ще ви внуши още по-голяма увереност, че сте избрали правилния за вас път. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser