Преминете към основното съдържание

3 придобивки, с които да направим първите крачки към по- устойчив гардероб

От шведския бранд Fjällräven са ни подготвили дълготрайни и етични модели, подходящи и за подарък

Зимата вече се настани у дома, а с това ни напомни да извадим дебелите плетени пуловери и пухените якета. Изминалата година постави акцент върху нуждата от баланс между нашите модни решения и съхранението на ценностите, дадени ни от природата!

Инвестирането във висококачествено изработени дрехи и аксесоари, произведени по устойчива технология и етични параметри, ще гарантира, че тези модели ще устоят теста на времето.

Шведският аутдоор бранд Fjällräven позиционира своята философия около три взаимосвързани елемента: човек, общество и природа. Като създава модели, които хората да носят повече от един сезон, марката подпомага на обществото да осъзнае необходимостта от дълголетното ползване на дрехите. По този начин се намаляват и ресурсите за производство и боядисване, с което се опазва околната среда.

Преходът към по-устойчив гардероб не е непременно нещо сложно. Започнете с тези три модела, които са не само перфектния подарък от вас за вас, но и за вашите най-любими хора:

Раница Kånken Re-Wool

Вълната винаги е била един от основните материали в продуктите на Fjällräven. Допреди няколко сезона шведската компания наблягаше на вълната основно в своите пуловери и първия слой облекла. Fjällräven реши да направи експеримент -да използва вълната по различни начини - като подплата на якета или задната част на раниците. В резултат от тези иновативни подходи се ражда Kånken Re-Wool - иновативен и специален прочит на емблематичните ранички Kånken.

Рециклираната вълна се състои предимно от парченца, останали при производствения процес. Те са сортирани, настъргани и събрани отново заедно. Това означава, че процесът спестява вода и енергия, тъй като няма нужда материята да се оцветява, а освен това се използва “остатъчен” материал. Материите, от които е създаден новият модел Kånken са комбинация от G-1000 HeavyDuty Eco S и вълнен микс, който се състои от 80% рециклирана вълна от Prato, Италия и 20% рециклиран найлон за повишена здравина.

Greenland плетен пуловер от рециклирана вълна

Топлите вълнени пуловери са задължителен елемент в зимния гардероб. Моделът Greenland е изработен от рециклираната вълна, която дава нов живот на текстилните изделия. Моделът е вдъхновен от традиционните скандинавски плетива, които са топлели гърбовете на поколения фермери и рибари през мрачните, ледени скандинавски зими. Този красив ежедневен пуловер е подходящ, както за походи в гората през уикенда, така и за градски приключения.

В допълнение към използването на „отпадъчен“ материал чрез рециклирана и възстановена вълна, другият основен аспект на устойчивостта, в който Fjällräven се фокусира, е проследяемостта. Ако знаете откъде идва вълната за един продукт, можете лесно да се уверите дали доставчиците практикуват хуманно отношение към животните, обществото и околната среда. Fjällräven смята, че снабдяването от много различни места е най-добрият начин за осигуряване на дългосрочна устойчивост и гъвкава верига на доставки.

Яке Expedition Pack Down Hoodie

Серията Expedition е знакова за шведския бранд Fjällräven. Тя е родена преди 50 години от мразовитият опит на създателя на компанията Оке Нордин. След една нощ в снежна буря, той решава да изобрети яке, с което чувството за студ да бъде невъзможно. Така се появява якето Expedition Down, което с течение на времето и под влияние на предпочитанията на потребителите се разраства до цяла серия, стъпваща на първоначалната идея на емблематичния модел.

Дали ще сте на разходка през заснежените поля или пък ще се отдадете на après-ski ритуали, със сигурност ще имате нужда от допълнителен изолационен слой. Якето Expedition Pack Down Hoodie е компактно и се прибира лесно, за да можете да го вземете навсякъде. То притежава характерните за серията Expedition елементи, но е олекотено в сравнение с оригиналния модел. Има удобна качулка, която осигурява допълнителна топлина за онези по-студени дни.

Тази Коледа, обгърнете с топли подаръци себе си или своите близки .Изберете моделите на Fjällräven и направете първите крачки към по-устойчив живот. Колекциите са налични на https://fjallraven-shop.bg

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser