Преминете към основното съдържание

3 съвета, които ще ви предпазят от това да бъдете манипулирани

Цялата мъдрост на лидерството в няколко стъпки
© iStock

Комплексите и личните нагласи са неща, над които човек трябва сам поработи, но по отношение на лидерството и успеха, всички схеми са проучени от десетилетия насам. Спестихме ви малко време и пари, като изкарахме някои основни фактора, които ще ви позволят да избегнете всякакъв вид манипулация и да станете по-силни. 

СИЛАТА НА ОБЕЩАНИЯТА

Нещата са прости - никога не обещавайте нищо на никого, ако не сте сигурни дали ще изпълните обещаното. А ако сте сте - спазвайте го. Понякога даваме необмислени обещания под натиска на други хора, които по-късно ще се възползват от чувството ви за вина. За да избегнете това, по-добре е веднага да откажете или да отговорите, че не можете да обещаете със сигурност, отколкото да станете зависими от това. 

ЖИВЕЙТЕ ДНЕС

Миналото е минало, а бъдещето все още не е дошло. Има само настояще. Само способността да живеете в настоящия момент с удоволствие може да ви доближи до щастието. Не се подавайте на популярната манипулация “Преди не беше такава”, сравнявайки ви с вашето минало аз. Същото е и с обещанията за златните планини в бъдеще. Ако някой се опитва да ви подлъже с бъдещето, по-добре го попитайте -  "Това по-късно, а какво можете да ми предложите сега?"

ВЪРХОВЕ И ПАДЕНИЯ

Важно е да помните, че само много слабите хора се плашат от неуспехите. Всички проблеми има възможност за промяна и просперитет. Ако изведнъж някой иска да ви напомни за провалите ви, за да ви нарани, реагирайте спокойно и уверено - всяко преживяване е опит - добър или лош от това зависи само вашето отношение.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser