Преминете към основното съдържание

3 съвета за тънка талия, които винаги работят ефективно

Акцентът е един: вижте го
© iStock

Инструкторите по фитнес са уверени, че тънката талия зависи не само от усилията, които полагаме в спортната зала и от ограниченията, които си налагаме за сладки изкушения. Но освен това има и генетични предразположения, хормонална картина и ред други условия за обема на талията ни. Но се оказва, че нейната обиколка е основен фактор, който показва състоянието на здравето и на стомаха ни.

Какво със сигурност трябва да знаете за изваяната талия.

#1. Натрупванията в областта на т. нар. „любовни дръжки“ могат да се премахнат много трудно. За да отслабнете в областта на талията, трябва да отслабнете цялостно, т.е. да загубите килограми от всички части на тялото. Изграждането на мускули в определена област не гарантира изгарянето на мазнините и свалянето на обема в тази област.

#2. За тънка талия няма нужда да тренирате за косите коремни мускули. Това е най-разпространената грешка, допускана от трениращите, която води не до отслабване, а до натрупване на мускули в тази област. Ето защо не тренирайте за тези мускули, а работете за горна и долна преса.

#3. Укрепвайте мускулите на гърба и дупето. Тренирайте широките мускули на гърба и на корема. Комплексът от упражнения за мускулите в тази зона помага да се оформят извивки в талията там, където е необходимо. Кръговата тренировка е особено ефективна за тънка талия – тя обединява кардио и силови упражнения. Всяко от тях е добре да изпълнявате за около минута, след което една минута почивайте, а веднага след това преминете към изпълнението на следващото упражнение.

Важно: тренирайте не по-малко от 4 пъти в седмицата. Преди тренировка задължително загрявайте мускулите си, а след тренировка – разтягайте.

Извод: за да имате тънка талия и да се отървете от мазнините, не тренирайте косите мускули, а акцентирайте с упражнения върху близките на талията мускули.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser