Преминете към основното съдържание

3 типа мъже, които бихме подминали в миналото

...но днес ни привличат като магнит!
В настроение за... избор
В настроение за... избор © iStock

Ако живеехме в друга епоха, едва ли щяхме да се заглеждаме по дългокоси и артистични мъже. Нито по работохолици. Но тогава и модата е била друга, а и браковете – по сметка. Днес имаме свободата да избираме със сърцето си. А какво му диктуват повелите на настоящия век и кои са трите големи промени във вкусовете на нашия пол спрямо другия?

Актьорът

Знаете ли как идва звездният статус на актьорите? Преди времето на Шекспировия театър актьорството все още е било считано за непрестижно занимание. Професията обаче продължила да бъде приемана на равна нога с проституцията дори когато бродуейските театри показва първите признаци на значимост век по-късно в Ню Йорк.


КАКВО СИ МИСЛЯТ МЪЖЕТЕ, ДОКАТО НИ ЗАГЛЕЖДАТ


През XVIII в. обаче във Викторианска Англия общественото мнение издига театралното изкуство все по-високо и постепенно актьорите спечелват уважението на широката публика. С появата на киното и телевизията, да си актьор, особено в Холивуд, вече означава да си сред най-разпознаваемите лица на планетата.

Бизнесменът

Знаете ли, че някога, ако един мъж работи 24/7 значело, че е... беден? Точно така – имало е времена, когато да си постоянно зает с работа било знак за принадлежност към класа, която преживява с парите от изработените часове. Припомняме си това днес, когато си придаваме важност, че трябва да сме непрекъснато на лаптопа и телефона. И когато се впечатляваме тъкмо от костюмарите, които са вечно заети.

Лъмбърсексуалният

Знаете ли, че дългата коса при мъжете е изминала доста път, преди да бъде възприета за нещо секси? Някога тя дори е била смятана за нещо нередно. В далечната 1094 година, например, архиепископ Анселм от Кентърбъри отказал да даде благословия на онези млади мъже, които са развявали косите си като момичета.


ИДЕАЛНИТЕ ТОКЧЕТА ЗА НАЙ-ДОБЪР СЕКС


Чак към средата на миналия век, когато дамите с по-къси прически вече не били нещо необичайно, дългокосите мъже престанали да бъдат изключение. Елвис Пресли и Джеймс Дийн налагат големите бретони и бакенбарди, следват „Бийтълс“ и хипи движението, които превръщат дългата коса в задължителен елемент от мъжката мода. И днес трендът има своите последователи, от които ни омекват коленете. Справка: лъмбърсексуалните мъже, които, освен дългите коси, наложиха и добре оформените бради.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser