Преминете към основното съдържание

3 важни съвета за успешен втори брак

Дали сте открили този път истинската любов? Дали сте научили уроците си и сте си направили равносметка? Навярно е така – щом встъпвате отново в брак, но не подминавайте и тези три съвета от специалистите.

Това, че вече сте били женени, не значи автоматично, че следващият ви брак ще е по-лесен и изпълнен с по-малко препятствия. Също така е важно да запомните, че това, че вече знаете какво искате, не означава, че ще го постигнете лесно. Всъщност е обичайно хората неволно да пренасят „багаж“ от миналите връзки в сегашната си, което може сериозно да застраши брака.

Отидете на терапия, преди да има проблем

Твърде много хора смятат, че терапията за двойки е нужна само когато се търси решение на конкретен проблем. Винаги е добра идея да видите някого в истинската му светлина, преди да има действителен проблем. Когато сме влюбени, лесно пренебрегваме дребни неща и сме склонни да мислим, че са незначителен елемент, с който лесно ще се справим. Но тези „дребни“ проблеми могат да се превърнат в големи проблеми, особено ако не са правилно адресирани. Трети човек за връзката ви може да хвърли светлина върху потенциалните клопки и да ви въоръжи с инструментите, от които се нуждаете, за да не попаднете в тях. Не само консултирането за двойки, но и индивидуалната терапияможе да е от полза за връзката ви, особено ако изпитвате негодувание или страхове, произтичащи от първия ви брак.

Избягвайте да сравнявате новия си партньор със стария

Сравняването на настоящия ви партньор с предишния е често срещано и в много отношения е неизбежно. Въпреки че възникването на аналогии в различни ситуации, е типична реакция, важно е да не забравяте, че това е новият ви партньор и той е различен от стария. Точно в такива ситуации е много важна подкрепата и на специалист.Тя ще ви помогне да осъзнаете механизмите, които се задействат у вас, и как да не поемате по опасния път на сравняването на вашите партньори.

Не се страхувайте да спорите

Споровете не са обичайна част от представите ни за идеална връзка и рядко смятаме, че има добро време за тях. Но избягването на конфликтите не е непременно нещо добро. Едно проучване от 2013 г. сочи, че потискането на емоциите може да има неблагоприятни последици за здравето и дори да доведе до преждевременна смърт. А брачните консултанти смятат за по-обезпокоителни връзките, в които няма разногласия, от тези, в които всичко върви мирно и кротко. Конфликтът може да сближи партньорите. Избирайки да работите заедно по даден проблем, вместо да го избягвате, вие укрепватевръзката си.

Само защото първият ви брак е завършил с някаква загуба, не означава, че всяка следваща дългосрочна връзка е обречена на неуспех. Всяка връзка е различна, така че е най-добре да се отнасяте към уникалните ситуации, които могат и ще възникнат, с търпение, великодушие и необременена перспектива: именно те са в основата на всеки успешен втори брак.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser