Преминете към основното съдържание

30+? Времето е на ваша страна!

Колкото повече остарявате, толкова по-добър става сексът
© iStock

От списание ELLE България

Твърдим го не само ние, но и мъжете, които споделят без свян (чисто) голата истина за своя опит с жените на 30+. 

Имам една позната – почти на 30, добра работа, хубав приятел, всичко върви повече от прекрасно, а тя... иска да си слага ботокс. Питах я защо. По лицето й няма и бръчица, в крайна сметка. „Знам“, вирна глава тя. „И планирам да си остане така. Много по-секси, не мислиш ли?“

Преди и сега

Не, разбира се! Не е по-секси. Напомня ми за Кейт Уинслет в „Титаник“. Не ме разбирайте погрешно – Кейт си е супер там, силна, огнена, женствена... Но секси? Онази сцена, в която Джак (Леонардо Ди Каприо) я отвежда до скъпата кола, в която да се скрият – идеята, че ще правят секс, изобщо не ми беше хрумвала. Десетилетие по-късно, в „Пътят на промените“ (и в компанията отново на Ди Каприо), актрисата излъчва съвсем друга енергия. Изглежда хипнотизираща и много по-чувствена.

Да вземем друг пример: Дженифър Анистън. Като Рейчъл в „Приятели“? Да, сладка е. Но днес? О, Боже! Ами Пенелопе Крус, Ева Мендес и още куп актриси, в своите късни 30 и дори вече прехвърлили 40-те? Мисля, че можете и сами да свържете точките в тази секси картинка. Въпросните дами излъчват сексапил – той е в тяхната увереност, в начина, по който вървят, в остроумните им шеги, в небрежността им... Техните имена са по постерите на най-касовите филми, струват милиони долари и заслужават най-доброто (или поне така изглежда).

Лутане в 20-те

Когато са млади – мъжете, както и жените – сглобяват тепърва частиците на своята идентичност. Кариера, начин на живот, къде да живеят, какви да бъдат... Мислят, че ще са го решили, преди да си акостирали в 20-те си години, но се оказва много, много по-сложно, отколкото някога са им казвали. И това се отразява и на сексуалния им живот. Всичко се свежда до маниери, вместо до инстинкт. Търсят пътя си и си умират да разберат: „Дали съм добър? Какво й/му харесва? Дали го правя както трябва? Какво ли казва на приятелите си?“ Преминават през странни, понякога забавни ситуации, които са по свое му хубави, но не чак толкова вълнуващи, колкото един истински разтърсващ оргазъм.

Менюто на 30-те

Може би е като при храната – на първата среща пиеш бира и замезваш с чипс. Но с времето откриваш очарованието на патешкото магре с чаша мускат и се влюбваш в начина, по който се разтапят заедно върху езика ти. И тогава, след като опознаеш отлично всяко кътче на менюто, което „работи“ за теб, си поръчваш отново бира и чипс. Но в правилното време, на подходящото място, с желания от теб човек. И е някак си хиляди пъти по-хубаво от онова първо усещане, защото този път знаеш със сигурност какво искаш. Тъкмо това дава тръпката и при жените на(д) 30. Знаят „менюто“ си наизуст. Уверени са в тялото, кариерата и желанията си и наистина, наистина са наясно как да се обличат. Могат да отскочат набързо до магазина и да си изберат за отрицателно време дреха, която им седи сякаш е създадена точно за тях. В час са какво им отива, но и какво самите те харесват.

Жените на(д) 30 са уверени в тялото, кариерата и желанията си. И са наясно как да се обличат.

Най-добрата нощ

Може да са сингъл, да излязат да се забавляват и да срещнат навън мъж, с когото да им се прииска да си тръгнат. Но не се заблуждавайте – ако той е на 25, а тя го е прибрала, то е само защото тъкмо това й се е правило тази вечер. Няма нищо възмутително – момчето просто ще се наслади на най-добрата нощ в младежкото си съществуване. Или пък тя е омъжена и знае, че да се лиши от тръпката на разхлопващите сърцето първи срещи, е приемливата цена в името на по-големи радости. Вероятно сексът се случва по-рядко, но пък е зареден с палавост и обещания за скандални приключения.

„Когато си на 20, сексът е страхотен, но обикновено е или експеримент, или представление“, казва мой познат с богат опит като сингъл, който заживя с приятелката си чак към своята 37-а година. От срещите си с жени в техните 30+ е запомнил следното: „Познават тялото ти по-добре от самия теб!“

Когато си на 20, сексът е страхотен, но е или експеримент, или представление.

Тя е секси!

Когато такава жена върви към спалнята в стаята на скъп хотел, има нещо в начина, по който го прави. Полюшването на бедрата й, малката палава усмивка, която заиграва по лицето й, и очите й, с този поглед, който сякаш ти казва: „Ах, ти, послушно момче, какъв си късметлия...“ Като да отвориш коледен подарък и да установиш, че дори батериите са включени. Тя не изпитва нуждата да бърза. Знае колко добре изглежда – нейното огледало са неговите сподавени въздишки, заекване и неловки опити за комплименти. Които тя вероятно намира за сладки. Това също е секси.

Както и това: Начинът, по който замята крака си и се подпира с него на леглото, за да се отърка в теб. О, Боже, начинът, по който осъзналите сексапила си жени изпълняват всяко движение, е... убийствен, наистина убийствен всеки път! Знаят неща, които една 22-годишна просто няма как да проумее.“

Или това: Когато движи ръцете и устата си така, че да не можеш да контролираш спазмите на собственото си тяло, сякаш през него преминава електричество. А също и когато те прикове с поглед, който може да среже надве кредитната ти карта, без дори да забележиш. И после – когато я придърпаш към себе си, а мократа й коса обръща раменете и на двама ви, защото коя жена, живяла достатъчно дълго, ще развали спомена за най-горещата ти нощ с хавлиена чалма на главата...“

Коя жена, живяла достатъчно дълго, ще развали спомена за най-горещата ти нощ с хавлиена чалма на главата!

Двойна победа

Цитирам ви по-поетичните коментари, разбира се. Но личният ми фаворит е зареден с нещо по-добро и от тях – с психология, анализ, обяснение: „Неустоими сте, наистина! Толкова сте верни на собственото си удоволствие, че някак си ни увличате във водовъртежа на желанията ви. Разбирате, че едно докосване е достатъчно, за да превърне която и да е случайна среща – с всичките й неловки ситуации на опознаване и напасване на телата, във върхово, свръхсетивно изживяване и за двама ни. Може би е заради лидерството в опита. Може би то тайно подклажда нашата съревнователна жилка. А може би е липсата на лигави глупости. Каквото и да е! Като мъже, ние се стараем два пъти повече и обръщаме два пъти повече внимание. Ослушваме се за най-малкото ви стенание, докато прокарваме пръсти по кожата ви и се връщаме на някои места отново. И отново. Няма нищо лошо, ако от време на време ни давате насока и наклон, или прошепнете: „Не спирай да го правиш.“ Разбираемо е, защото сме в това заедно. Няма победители, освен ако и двамата не спечелим.

С едни гърди напред

Не че всички мъже обезателно си падат по милфове (въпреки че сигурно има причина за успеха на тази категория порно). Но нека сме честни – ние, жените, научаваме много по-бързо в живота какво искаме. Не сме като мъжете, които на 25 г. още се борят с воденето на сносен разговор. Същото важи и в леглото. Защото, макар да е необходимото зло по пътя към усъвършенстването, трупането на секс опит е борба, в която момчетата често се сблъскват с отчаянието – че не изглеждат на ниво, че си имат своите слабости, които в никакъв случай не бива да проличат, че не знаят друг начин да демонстрират принадлежност, освен като говорят свойски с приятелчетата си... През това време ние вече сме с едни гърди напред в емоционалната интелигентност – раздаваме се и взимаме, обичаме и внимателно навигираме отсрещната страна през деликатния маршрут на самоуважението и гордостта. И все пак, и тази отсрещна страна дава най-доброто от себе си, за да се развива.

Още точки сексапил

Изграждането на подобна увереност не е лесно. Затова и не бива да забравяте силата, която имате (или която ще имате след още определен брой години). Трудно ми е да се сетя за нещо, което да не става по-добре с възрастта – несигурността намалява, самочувствието расте, а отговорите някак си започват да се подреждат сами. Честна дума! Когато жената е жена на място, тя има най-голямата увереност – в духовитостта, мъдростта и познанието й за живота. Укрепила е вярванията си с опит и със сила, непозната на мъжете. Има остър ум, гордее се с тялото си и може да води възхитителни разговори – все попадения в полето на сексапила.

Така че, както казах на моята позната, няма защо да се притеснявате за ботокса. Някой ден красивите фини линии, които показват колко много време е прекарала в усмивки и смях, ще са част от лицето й. Лице, от което някой няма да може да откъсне очи (или устни, или зъби...) тъкмо заради това.

Текст Петра Денчева

Още по етикети

секс , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser