Преминете към основното съдържание

34 безценни съвета как да се гримирате

Добавяйте хайлайтер на слепоочията и по дължината на носа
© iStock

#1. Забравили сте си червилото? Заменете го със смачкани боровинки или къпини и ще имате естествено красиви червени устни.

#2. Искате да добавите обем на миглите – с четка за грим нанесете върху тях малко прозрачна матираща пудра, а след това и спирала.

#3. Брокатът и блестящите частички могат да раздразнят окото, ако попаднат в него, докато си сваляте грима. Затова, преди да почистите с памук и мицеларна вода, „залепете“ бляскавия грим върху тиксо, омотано около пръста ви.

#4. Ако нямате острилка под ръка, прокарайте върха на молива под наклон по лист хартия, поставен на твърда повърхност.

#5. Когато нанасяте спирала, не се притеснявайте от бучки. Накрая просто притиснете краищата на миглите в памучен диск, напоен в мицеларна вода.

#6. Когато слагате молив на клепачите, нанасяйте го не по края на миглите, а между тях. Погледът ви ще стане по-изразителен.

#7. Кафявата бронзираща пудра върху скулите често изглежда неестествено. Нанесете я над прасковен руж и вижте разликата.

#8. Покрийте цялото лице с фон дьо тен, освен ябълките на бузките, като внимавате да няма резки граници. Позволете на естествената ви руменина да се покаже сама!

#9. За да премахнете петно с грим от дрехите, притиснете към него кърпа, напоена с продукт за почистване на четки за грим.

#10. Имате само 5 минути за грим? Посветете най-голямата част от времето си на това, което трябва да прикриете или подобрите. Ако например кожата ви има несъвършенства, отделете 4-5 минути на тена на лицето, а за половин минута нанесете спирала и гланц за устни.

#11. За пудрен ефект върху устните сложете малко сенки или руж в подходящ нюанс върху червилото.

#12. Ако сте прекалили със сенките, не ги изтривайте изцяло, а използвайте малко фон дьо тен, коректор или пудра върху тях, за да смекчите визията.

#13. Потребностите и вида на кожата ни се променят ежедневно. Забравете за рутината и всяка сутрин се гримирайте така, сякаш се виждате за първи път – честно оценете какво трябва да скриете и какво – да подчертаете именно днес.

#14. За да бъде тенът на лицето ви още по-естествено, нанесете малко руж, дори и във външните краища на клепачите.

#15. За да изглежда кожата ви така, сякаш светлината извира от нея, използвайте хайлайтер преди основата за грим.

#16. Опушените очи изглежда незавършени, ако не подчертаете вътрешния ъгъл на долния клепач.

#17. Когато се снимате, гледайте светлината да пада право върху лицето ви. Ако пада отгоре, това изопачава и променя чертите. Затова и рядко се правят фотосесии на открито между 12 и 14 часа.

#18. Хубавите четки за грим са сериозна, но необходима инвестиция.

#19. За да изсветлите малко тъмните вежди, използвайте бронзова спирала за мигли.

#20. Когато нанасяте фон дьо тен, винаги добавяйте хайлайтер на слепоочията и по дължината на носа. Светлината създава 3D ефект и прави лицето по-обемно.

#21. Лилавият молив не се откроява така рязко както черният, но е също толкова секси.

#22. За да бъде очната линия по-издръжлива, капнете върху апликатора малко капки за очи.

#23. Загрейте миглоизвивачката със сешоар – така миглите ще станат с по-красива и издръжлива извивка.

#24. Жизел Бюндхен споделя, че преди снимки винаги слага пудра в T-зоната и изсветлява с хайлайтер линията от ноздрите до ъглите на устните.

#25. Белите сенки освежават погледа, но ако прекалите с тях, очите ви може да изглеждат още по-уморени.

#26. За да може моливът да покрие добре вътрешната част на окото, предварително я подсушете с парченце памук.

#27. Безцветният гел за вежди не само фиксира отлично, но и прави естествения им цвят още по-интензивен.

#28. Първо изравнете тена на лицето с основа за грим, а след това прикрийте недостатъците с коректор. Той е по-плътен и ако действате в обратния ред, ще утежните грима прекалено много.

#29. Стилът nude предполага отсъствие на спирала за мигли. Ако обаче се опасявате, че ще изглеждате като болна, нанесете молив с цвета на веждите ви във вътрешната част на окото, а миглите извийте с миглоизвивачка и покрийте с безцветен гел.

#30. Нанасяйки хайлайтер под очите, не го правете в близост до края на миглите – продуктът ще подчертае мимическите ви бръчките.

#31. Подчертайте извивката в средата на устните, по-известна като дъгата на Купидон, с хайлайтер или бял молив. Това ще ги направи още по-секси.

#32. Водоустойчивата спирала не утежнява така миглите, както обикновената.

#33. Не нанасяйте руж близо до носа или под очите – видът ви ще бъде неестествен и подпухнал.

#34. Ако нямате стабилна ръка и се притеснявате, че няма да се справите с очната линия, загрейте върха на молив за очи със сешоар и после с четка за очна линия вземете от него и нанесете в желаната форма.

Текст Велина Василева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser