Преминете към основното съдържание

4 грешки, които правим, когато се къпем

Някои от тях могат да доведат до фатални последици и развиване на алергия
© iStock

Кожата е най-големия орган на човешкото тяло, а и един от най-деликатните. За това сме ви подготвили 4 основни съвета, които ще ви помогнат да избегнете грешките, които могат да доведат дори и до алергии:

Не взимайте горещ душ

© iStock

Горещият душ, за който всеки си мечтае след тежка работна седмица може да се окаже в някои случаи фатален. След взимането на горещ душ и излизайки от банята можете да се изправите пред риск от припадане, тъй като подлагате тялото на голяма температурна разлика. За това ви съветваме да се къпете с температура на водата, не по-висока от 37-38 градуса.

Бъдете внимателни при подсушаването с хавлия

© iStock

Рядко някои се замисля какво става с хавлията ви, когато мине определен период от време и остарее. Отговорът е: Опасна и вредна за вашата кожа! Сменяйте хавлиените кърпи и халати всяка година, тъй като при прането те се насищат с химикали от перилните препарати, които са вредни за кожата. В този случай те допринасят за повишаването на риска от развиване на алергиии и тежки алергични реакции. 

Внимавайте с количеството душ гел, или сапун

© iStock

Много често хората не се замислят какво количество душ гел полагат по цялото си тяло. Често се нанася доза, която е повече от необходимата, а в съставките на сапуна и душ геловете почти винаги присъстват изкувствени ароматизиращи вещества, алкохол и други химични вещеста. По този начин можете да промените Ph на кожата си, без дори и да разберете. За това нанасяйте средно по 5 мл. при всяко къпане.

Не оставяйте гъбата след душ в банята

© iStock

След взимането на душ задължително оставяйте гъбата да изсъхне на пряка слънчева светлина. По този начин ще избегнете колонизирането на мухъл, който стои в основата на гъбични инфекции и фоликулит. 

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser