Преминете към основното съдържание

4 хранителни продукта, които не може да комбинирате един с друг

...но го правите често и по навик
© iStock

Котлети със зехтин

След рекламите по телевизията много домакини се втурнаха да заменят слънчогледовото олио със зехтин. Той съдържа по-малко холестерин и дори помага за намаляването на нивото му в кръвта. Но да започнем с това, че нито едно растително масло не може да съдържа холестерин. А що се отнася до зехтина, неговите свойства изчезват в мига, в който попадне в тигана.

Добавяйте зехтин само в салатите, а за тигана използвайте олио. И предпочитайте печенето и задушаването пред пърженето.

Алкохол с кола

Често забравяте да броите калориите в газираните напитки. Решавате, че щом е по малко, не е важно. Що се отнася до отслабването, подобни сладки напитки се абсорбират много бързо от червата и ги правят пропускливи за алкохола. В резултат на това промилите в кръвта ви нарастват доста бързо в сравнение с комбинацията между алкохол и обикновена вода. Комбинацията между алкохол и сладки газирани напитки ви опиянява по-бързо и по-силно и прави махмурлука безпощаден.

Фъстъци с бира

Фъстъците спадат към семейство бобови, а не към ядките. Те съдържат в себе си голямо количество витамини от групите В, Е, РР и D, както и минерали като натрий, калий, калций, магнезий, желязо и фосфор. Алкохолът разрушава повечето от тези полезни вещества.

Киви с йогурт

Този тропически плод често се оказва в комбинация с мюсли и мляко за закуска. Често се използва и като украшение на торти . Чудите се дори дали да не го сложите върху сметанов крем? Отговорът е прост: самата природа ги е създала да са несъчетаеми. В кивито се съдържа особен ензим, под действието на който млечният протеин се разпада и става горчив.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser