Преминете към основното съдържание

4 тайни, които мигновено ще ви направят по-млади

Как за минути да се подмладите с 10 години?

Всяка жена има свой собствен начин да се приготви преди важна среща. ELLE ви предлага още няколко универсални тайни.

№1. Овлажняващи капки за очи или синя спирала

Нищо не издава умората повече от погледа. През деня бялото на окото помътнява и погледът изглежда не така ярък. За да го оживите, може да използвате сини капки за очи. Тяхното преимущество пред обикновените е, че правят очната ябълка по-бяла. Друг вариант е да използвате цветна спирала за мигли. Черният туш обикновено прави погледа тежък, докато цветният подчертава контура и цвета на очите. Най-подходящ за целта е синият цвят.

№2. Поддържани вежди

Визажистите са категорични: правилната форма на веждите може да свали 10 години от лицето ви. Посетете специалист, който да определи оптималната форма и да оформи веждите, а после тренирайте сами. На помощ ще ви дойдат сенките за вежди, защото са лесни за ползване и няма опасност от грешки. Светъл коректор, нанесен под веждата,също ще отвори погледа. Само внимавайте цветът на коректора да не се отличава прекалено много от естествения тен на кожата ви.

№3. Не пренебрегвайте основата под макияжа

На всяка цена нанасяйте праймър преди да използвате тонално средство (а дори и без него). Той ще свие порите на кожата и ще я направи гладка. Праймърът е истински фотошоп в тубичка, който, благодарение на съдържащите се в него светоотразяващи пигменти, минимизира следите от стареене на кожата.

№4. Светлина отвътре

Въздухът в големите градове подлага кожата ни на истинско изпитание – тя губи своята влажност и сияние. За да имате сияйна кожа като след отпуска, използвайте тониращ продукт, руж и хайлайтер. Смесете тониращия продукт с малко овлажняващ крем преди нанасяне и така ще избегнете натрупването в малките бръчици, а кожата ви ще изглежда естествена, без омразния ефект на маската.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser