Преминете към основното съдържание

4 увлечения, които ще ви разтоварят от стреса

Хоби-терапията набира популярност, защото има доказан ефект
© iStock

Имате ли чувството, че стресът работи предимно през почивните дни и празниците? Той ни очаква почти по всяко време и навсякъде. Безкрайно е! Но провереното оръжие срещу неговото пагубно въздействие е хобито. Увлечението е отличен начин да се справите с натрупаното напрежение и нарастващия стрес. Докато сте се посветили на любимото си хоби, забравяте какво се случва навън и се занимавате само с това, което ви харесва. В реалността се връщате като друг човек: нервите са успокоени, настроението е повдигнато, а проблемите вече не изглеждат толкова неразрешими. Творчеството и хобито са естествените антидепресанти.

Подготвили сме ви няколко интересни увлечения, които проверено и гарантирано работят.

ПО-БЪРЗО, ВИСОКО И СИЛНО 

© iStock

Спортът е универсално занятие. Той подобрява физиката, прави фигурата сексапилна, укрепва мускулите, а с това и нервите. Помага и на креативността. Най-добрият вариант е да тренирате на открито.

КОНЦИ И СТРУНИ

© iStock

Ръкоделието е прекрасен начин за успокояване на нервите. Само след няколко минути виждате плода на собствените си ръце. Важното е да не прекалявате и да не се лишавате от съня си за сметка на хобито си.

СИЛАТА НА ИЗКУСТВОТО 

Опитвали ли сте се да си направите сами една несъвършена, но различна чиния за плодове? Силата на стреса може да бъде необичайно креативна, когато става дума за работа с глина. Грънчарството е вълнуващо преживяване, което може да спечели сърцето ви завинаги. А, когато вече няма място за собствените ви креатури от глина, може да ги подарявате на приятели. Грънчарството е незаменим начин да преминавате през трудните периоди на нервно и емоционално напрежение. Такива са още музиката и рисуването. Проучете къде може да се опитате да докосвате глина и да създавате съдове със собствените си ръце. Например в този ТЕЗГЯХ.

СТРАНИЦА СЛЕД СТРАНИЦА 

© iStock

Въпреки мрачните прогнози за книгите, час-два четене може да ви отпусне и да ви пренесе във въображаем свят на безпроблемни дни с красиви хора и емоции. Поглъщайки страница след страница, вие забравяте за проблемите си. А този списък е перфектен избор за лятото.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser